[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Nordic League

Edes triplabogey ei estänyt Matias Honkalaa rynnistämistä rajussa kelissä NL-kisan kärkeen

Matias Honkala hallitsi parhaiten kovan tuulen Ruotsin turnauksen toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Vahvassa iskussa oleva Honkala tavoittelee perjantaina ensimmäistä kansainvälistä ammattilaisvoittoaan.

Matias Honkala pelasi Ruotsissa Malmön seudulla käytävässä Nordic Liigan kilpailussa päivän ainoan kuutosella alkavan tuloksen. Vaativissa olosuhteissa 69 lyöntiä kierrokseensa käyttänyt Honkala esitti tuloslistalla mahtiloikan kiipeämällä jaetulta 17. sijalta turnauksen kärkeen.

Jämäkästi aloittanut Honkala oli kierrostaan neljä alle kolmen reiän jälkeen. Nelosen triplabogey ja seiskan bogey palauttivat hänet takaisin par-tilanteeseen, mutta sipoolainen ei ollut sanonut vielä sanottavaansa.

Kolme nopeata birdieä PGA Sweden Nationalin Links Coursella nostivat hänet kolme alle -tilanteeseen, joka oli myös päivän tulos.

”Hyvä startti päivään, sitten pikkuisen huono avaus maksoi triplan. Muuten oikein hyvää lyömistä tiiltä. Puttipelikin oli tänään vahvaa”, Honkala sanoi.

Tuulet puhalsivat torstaina Etelä-Ruotsissa noin 10 metriä sekunnissa, puuskissa huomattavasti enemmän.

”Kova keli oli pelata. Kenttä on vielä viritetty vaikeaksi olosuhteisiin nähden, joten mainio oli tulos tänään tuolla setupilla. Kenttäpeli toimii. Huomennakin saisi putti upota samalla tavalla, niin hyvä tulee”, hän totesi.

Honkala on kilpailussa ainoa, jonka 36 reiän tulos alittaa parin. Toista sijaa jakavat viisi pelaajaa ovat kahden lyönnin päässä tilanteessa par.

Kuluva kausi on ollut Honkalan osalta mainio Nordic Liigassa. Hän on saavuttanut kahdeksan top 10 -sijoitusta, joista kaksi viimeisintä on tullut kahdessa edellisessä kilpailussa. Honkala on kiertueen rankingissa yhdeksäntenä, ja omaa mahdollisuudet nousta top 5:een. Viisi parasta saa kauden päätteeksi hyvän kategorian Challenge Tourille.

Päivän toiseksi parasta tulosta, 70, The #1 Tour Final in Golf -turnauksessa torstaina sivunnut Rasmus Karlsson (+3) jakaa 15. ja Antti Ahokas (+12) 46. sijaa. Kilpailuun otettiin 50 pelaajaa, ja kaikki jatkavat kolmannelle kierrokselle.

Lue seuraavaksi: Omaa bägiään kantanut Honkala kuntoili Itävallassa hyvän sijoituksen