Noh jahtaa ensimmäistä voittoaan New Orleansissa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Noh jahtaa ensimmäistä voittoaan New Orleansissa

Seung-yul Noh kunnioittaa viikonvaihteen turnauksessa Korean lauttaonnettomuuden uhreja. Kuva: © Getty Images

Jos Seung-yul Noh voittaa sunnuntaina Zurich Classic -turnauksen, ei ole epäilystäkään, kenelle hän haluaa saavutuksensa omistaa. Noh pelaa kisassa keltainen ja musta nauha hatussaan osoittaen kunnioitusta vajaat pari viikkoa sitten Korean lauttaturmassa menehtyneitä kohtaan.

Sympatiaa riittää varmasti paikalla olevalta yleisöltäkin. Hurrikaani Katrina runteli vuonna 2005 pahoin New Orleansin kaupunkia, ja nimenomaan urheilu on ollut yksi suurimpia lohduttajia jälleenrakennuksen aikana ja sen jälkeen.

Noh (-18) löi kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 65, ja nousi paalupaikalle kahden lyönnin erolla ennen Keegan Bradley’ta.

Korealainen on ensimmäinen pelaaja, joka on välttynyt TPC Louisiana -kentällä bogeilta 54 reiän aikana. Seuraava ennätyskin on kiikarissa, sillä kisan viime vuonna voittaneen Billy Horschelin neljän kierroksen saldo -20 rikkoutuu, mikäli Noh lyö päätöspäivänä vähintään tuloksen 69.

Zurich Classicissa on saatu viimeisen yhdeksän vuoden aikana kuusi ensikertalaista voittajaa. Finaalikierroksella Bradleysta seuraavaa saava Noh haluaa jatkaa tätä trendiä.

”Toivottavasti voin tehdä korealaiset ihmiset onnelliseksi. Ehkä vielä yksi virheetön kierros riittää huomenna voittoon”, sanoi Noh, jonka paras sijoitus Yhdysvaltain kiertueella on AT&T National -turnauksen neljäs tila vuodelta 2012.

Bradley on voittanut PGA Tourilla kolme kertaa, joista upein on vuoden 2011 PGA Championshipin ykköstila. Hän ei halua pelotella kilpakumppaniaan, mutta muistutti, kuinka ensimmäisen voiton saaminen on aina vaativan työn takana.

”Tykkään olla tässä asemassa – pari lyöntiä kärjestä. Pelaan parhaiten takaa-ajajana”, Bradley sanoi.

Robert Streb (-15) on kolmantena. Jeff Overton, Andrew Svoboda ja kisaa kaksi ensimmäistä kierrosta johtanut Ben Martin jakavat neljättä sijaa tilanteessa -14. Martinin tulos 73 oli yksi kolmannen kierroksen vaisuimpia esityksiä.

Paul Casey (-13) on parhaana eurooppalaisena seitsemäntenä. Hän vastasi lauantain kovimmasta kierrostuloksesta, 64 lyöntiä.

Noh pelaa kolmatta vuotta PGA Tourilla, mutta viime kausi oli hänelle pettymys. Jäätyään rahalistalla 125 ensimmäisen ulkopuolelle, Noh joutui korttinsa uusimiseksi osallistumaan Web.com Tourin finaaleihin.

”Olen ottanut opikseni viime kaudesta, joten olen valmis huomista varten.”

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje