25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Nicklaus ja Watson haastavat taas nuorempansa

Tom Watson on pistänyt urheasti nuoremmilleen kampoihin myös avoimissa sarjoissa parin viimeisen vuoden aikana © Getty Images

Tom

USA:ssa suuri yleisö rakastaa vanhoja legendoja eri urheilulajeissa. Golfissa he ovat saaneet nautti poikkeuksellisen pitkään mm. Jack Nicklauksen ja Tom Watsonin esityksistä.

61-vuotias Watson häkellytti heinäkuussa 2009 sijoittumalla toiseksi British Openissa, pirteitä esityksiään hän on jatkanut sen jälkeenkin. Edellisvuonna hän voitti yhden Champions Tourin kisan ja hätyytteli kärkeä myös Mastersissa kisan alkuvaiheilla.

71 vuotta vastikään täyttänyt Jack Nicklaus on jättänyt viralliset Seniorienkin kisat jo vuosia sitten. Champions Tourin Skins Gamesiin hänet on silti saatu houkuteltua. Parivaljakko Watson & Nicklaus yllätti edellisvuonna nuorempansa kuittaamalla potista 175.000 dollaria mieheen. He voittivat 18:sta reiästä peräti kymmenen. Vaikka pelimuoto on Skins Game, voidaan pappojen venymistä voittoon pitää jo edelliskaudella uskomattomana sensaationa.

”Jack on pelaaja jota olen aina katsonut tietyllä tavalla ylöspäin. Siksi hänen kanssaan pelaamisessa on aina oma tunnelmansa. Toivottavasti tiiauspaikat sijoitetaan eteen, sillä me olemme vanhoja miehiä”, Watson toivoi Champions Tourin kisaennakossa.

Jack

Viikonloppuna he yrittävät uusia tuon uskomattoman tekonsa Royal Kaanapali Golf Coursella. Vastaan asettuvat parit Fred Couples & Nick Price , Bernhard Langer & Mark O´Meara, sekä Ben Crenshaw & Fuzzy Zoeller.

Ennakkoasetelma on puhtaasti se, että kaksi ensinmainittua kilpailevat tosissaan isoista rahoista, Watsonille ja Nicklaukselle jää pelimuodosta johtuen yksittäisillä reiíllä toki yllätysmahdollisuus.

Champions Tourin kauden avauskisan voitti John Cook, Tom Lehman oli toinen ja Tom Watson kolmas.

Langerin ja Couplesin kujanjuoksu

Bernhard

Champions Tourilla jaetaan isompia rahoja kuin missään muussa lajissa kun puhutaan yli 50-vuotiaiden kisoista. Edellisvuonna Bernhard Langer oli rahalistan kunkku yli 2,7 miljoonan dollarin pelituloillaan. Fred Couples (2,4 milj) tienasi enemmän kuin parhaina aktiivivuosinaan, John Cook (1,9 milj.) oli kolmas. Asetelma voi säilyä suurinpiirtein samanlaisena myös 2011. Mark Calcavecchia pelaa ensimmäisen täyden kautensa Tourilla ja voi heittää kärkimiehille vahvan haasteen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje