11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

NHL-kiekkoilija Sami Vatanen tähdittää Golf Pirkkalan FT-kisaa heinäkuussa

Audi Finnish PGA Golf Tour käynnistyy toukokuussa. Kauden suurin kisa pelataan heinäkuussa Golf Pirkkalassa.

Kotimaisen huippugolfin kausi 2021 alkaa olla jo ovella, sillä Audi Finnish PGA Golf Tourin ensimmäinen osakilpailu pelataan Nordcenterin Fream-kentällä reilun kuukauden päästä. Kilpailupäivät ovat 14.–16. toukokuuta. Sitä ennen ohjelmassa on kauden 2021 karsintakilpailu 8.–9.5. St. Laurence Golfissa. Kilpailuihin voi jo ilmoittautua www.finnishtour.fi -sivujen kautta.

”Kausi alkaa karsinnalla, johon kannattaa osallistua ja varmistaa itselleen hyvä pelioikeus koko kaudeksi. Se on myös hyvä harjoituskilpailu, sillä kenttä viritetään totta kai kisakuntoon”, Audi Finnish PGA Golf Tourilla kilpailunjohtajana toimiva Arto Teittinen sanoo.

Koronatilanne on otettu huomioon alkavan kauden suunnittelussa. Korona varjostaa ainakin alkukautta, ja tilannetta seurataan koko ajan. Mahdolliset kilpailujen peruutukset tehdään hyvissä ajoin. Kilpailut järjestetään vain, jos se on turvallista ja viranomaismääräykset sen sallivat.

Kauden aikana pelataan yhteensä seitsemän osakilpailua. Viime vuoden tapaan mukana on myös joukkuekilpailu, mutta tälle kaudelle joukkueen pelaajamäärää on tiputettu 3 pelaajaan. Seuroille lähetetään erillinen tiedote joukkuekilpailuun ilmoittautumisesta. Kiertueen nimisponsorina jatkaa Audi, ja muut pääyhteistyökumppanit ovat Crisp ja Golfliitto.

Yksi tämän kauden uusista kisakentistä on Golf Pirkkala. Pirkkalassa lähdetään heti liikkeelle vahvasti ja Eezy Open -nimellä kulkevassa kilpailussa on peräti 40 000 euron palkintopotti.

Golf Pirkkalan toiminnanjohtaja Sami Övermark kertoo, että idea Suomen ykköskiertueen kilpailun järjestämisestä lähti NHL-jääkiekkoilija Sami Vataselta, joka on seuran jäsen ja innokas kilpagolfin ystävä.

”Sami kysyi, miksi Pirkkalassa ei ole järjestetty Finnish Tourin osakilpailua. Nappasin siitä ajatuksesta sitten kiinni, ja viime kesästä asti tätä on työstetty”, Övermark kertoo kilpailun taustasta.

Övermark sanoo, ettei 40 000 euron palkintopotti ole pelkkää pirkanmaalaista suuruudenhulluutta, vaan kertoo tavasta tehdä asioita: kun tehdään, tehdään kunnolla.

”Eezyn ja Laineen Timon mukanaolo ovat totta kai avainasemassa kilpailun järjestämisessä. Mutta Golf Pirkkala on ollut vähän sellainen vaiettu salaisuus, ja tämän kilpailun myötä pääsemme tuomaan Golf Pirkkalaa tutuksi Suomi-golfissa”, Övermark sanoo.

Laine on NoHo Partnersin hallituksen puheenjohtaja.

New Jersey Devilsin puolustaja Sami Vatanen on juuri lopetellut rangetuokionsa, kun hän vastaa puhelimeen New Yorkissa. Vatanen kertoo, että Eezy Openin tarkoitus on lisätä pelimahdollisuuksia nuorille huippugolfareille.

”Ei Suomessa ole liikaa näitä isoja kisoja, ja uskon, että tämä on hyvä juttu koko Suomi-golfille. Meillä on ollut hyvä porukka tekemässä tätä kisaa”, itsekin kilpailuun osallistuva Vatanen toteaa.

Audi Finnish PGA Golf Tour 2021 osakilpailut:

 • 8.–9.5 Audi Finnish PGA Golf Tour -karsinta 2021, St. Laurence Golf
 • 14.–16.5. Finnish Tour Opening, Nordcenter Golf & Country Club
 • 28.–30.5. Finnish Tour II, Suur-Helsingin Golf
 • 11.–13.6. Finnish Tour III, Hills by GoGolf
 • 22.–24.6. Reikäpelin SM-kilpailut, Laukaan Peurunkagolf
 • 8.–10.7. Eezy Open, Finnish Tour V, Golf Pirkkala
 • 18.–20.8. Finnish Tour VI, Paltamo Golf
 • 10.–12.9 Finnish Tour Final, Peuramaa Golf

Lähde: tiedote

Lue seuraavaksi: Rennosti mutta tosissaan – Patrik Laine ja Sami Vatanen ottivat ilon irti NRG Openissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • Bogitaipar(i) says:

  Nyt kun Vatanen kaupattiin Dallasiin, golfturnaukseen osallistumiseen tuli pieni epävarmuus. Stanley Cup finaaleja pelataan heinäkuun alussa, 9. päivä viimeinen mahdollinen pelipäivä. Tuskin tosin Samia paljoa haittaisi jos golf jäisi tuon takia väliin.

 • golftintti says:

  Ennen golf-kisojen houkuttelevuutta mainostettiin maineikkailla osallistujilla, nyt se ei jonkun mielestä enää riitä vaan tarvitaan julkkis-golfharrastajia – kohta varmaan kelpaavat malli-juontajat, tosi-tv ’tähdet’ ja some ’vaikuttajat’.
  Olisi se aikan vitsi jos jonkun räppärin konserttia hehkutettaisi golfareiden osallistumisella.
  FT on tosissaan pelaavien toiveikkaiden kiertue, ei julkkistapahtuma.