Rennosti mutta tosissaan – Patrik Laine ja Sami Vatanen ottivat ilon irti NRG Openissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Rennosti mutta tosissaan – Patrik Laine ja Sami Vatanen ottivat ilon irti NRG Openissa

Iso yleisömassa seurasi Patrik Laineen draivia Nokian ykköstiillä.

NHL-tähdet toivat ison piristysruiskeen Nokian ammattilaiskilpailuun.

Rennosti kymppitiitä kohti kävelevä Sami Vatanen vaihtaa kuulumisia tuttujen ihmisten kanssa, kun pelikaverit Peter Puhakka ja Tuomas Salminen ovat jo tiipaikalla odottamassa. Kun Vatanen saapuu tiille ja tuloskorttien vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, Vatanen laukaisee tilanteen osuvalla heitollaan.

”Mulla on varmasti vähemmän kirjoitettavaa kuin sillä, joka saa mun tuloskortin.”

Vatanen, 28, vähättelee omia pelitaitojaan. Reilun nelosen tasoituksella pelaava Vatanen joutui kierroksen aikana useamman kerran kysymään, kenen vuoro on lyödä, sillä hän ei missään nimessä ollut automaattisesti viimeinen lyöjä, vaikka samassa ryhmässä pelasi Finnish Tourin kokonaiskilpailun voittoa vuosina 2015 ja 2016 juhlinut Tuomas Salminen ja vuonna 2016 reikäpelin SM-kultaa voittanut Peter Puhakka.

Sami Vatasella oli tiukka tuijotus perjantain ensimmäisen väylän avauksensa perään.

Vatasen pelissä oli sekä torstaina että perjantaina tekemisen meininkiä. Kaikesta näki, että Vatanen ottaa golfin tosissaan.

”Olisi mukava alkaa kilpailla kunnolla tässä golfissa. Katsotaan, mihin rahkeet riittävät”, Golf Pirkkalan mestaruuskilpailut loppukauden isoimmaksi golftapahtumakseen nimennyt Vatanen sanoi.

Ja jos yleisestä habituksesta kentällä voi jotain päätellä, niin Vatasta ei erottanut mitenkään Finnish Tourin rivipelaajista. Olemus, rutiinit ja svingi näyttivät kaikki olevan kunnossa, joten Vatasen puheet golfin ottamisesta entistä totisemmin eivät ole tuulesta temmattuja. Aihio on jo tässä vaiheessa todella hyvä.

Entinen Nordic Liiga -pelaaja Olli Järvi oli Vatasen caddiena perjantaina. Tosin vain osan kierrosta, kun palkka oli kuulemma liian pieni.

Kierrostulokset 81–79 (+16) pelannut Vatanen jäi cutista lopulta 12 lyönnin päähän. Se kuulostaa paljolta, mutta sieltä täältä on napsittavissa lyöntejä pois, jolloin hän pystyy uskottavasti taistelemaan jatkopaikasta. Vatanen myös tietää, missä suurimmat erot hänen ja kiertueen vakiopelaajien välillä ovat.

”Tasaisuushan se on. Ne pystyvät kääntämään bogeyt pareiksi. Itsellä kun on bogeyn paikka, siitä yleensä bogey tulee. Ei ole ihan sellaista tasaisuutta kuin niillä on. Ja onhan siinä lyömisessä kauhea ero. Mulla lähtee välillä ihan mihin sattuu. Se on mukavan näköistä pelaamista, ja siitä voi ottaa oppia tulevaisuuteen”, Vatanen muistuttaa.

Vatanen on Laineeseen verrattuna kokenut pelaaja, sillä New Jersey Devilsin takalinjojen ykkösmies aloitti golfin parikymppisenä. Laineella golfuraa on takana vasta pari vuotta.

Laineen työkalupakki.

Laineen bägissä roikkuu Kankaisten Golf Maskun mailapyyhe. Viikot Turussa asuva ja harjoitteleva Laine on myös KGM:n jäsen, sillä arkena ei kannata ajella Nokialle asti pelaamaan. Se on viikonloppujen herkkua.

Nyt on sen herkun aika, sillä Laine arvottiin NRG Openissa samaan lähtöön Peter Erofejeffin ja Tyko Tuohimaan kanssa. Erofejeff otti Laineen isällisin ottein vastaan ryhmään, ja kolmikolla riitti juttua koko 36 reiän ajan.

Kun oli aika lyödä palloa, Laineen olemus terästäytyi saman tien. Caddiensä Aleksi Ojalan kanssa lyöntejään tiukasti suunnitellut ja matkoja kiikaroinut Laine nautti myös aplodeista, joita yleisö antoi hänelle onnistuneen lähestymisen jälkeen.

”Tän takia pelaan täällä. Kotipeleissä ei saada edes aplodeja, meille vaan buuataan siellä”, Winnipeg Jetsiä edustava Laine sanoi puolitosissaan.

Erofejeff löi oman lähestymisensä myös aplodien saattelemana greenille. Ja lähestymislyönnit lähtivät lähes identtisistä paikoista, eli Laineen draiveissa on potkua todella reilusti.

Kävelymatkalla greenille Erofejeff päättää avata sanaisen arkkunsa.

”Pakko sanoa, että sun perushomma on todella hyvää, mutta huonoissa lyönneissä ei ole vartalonkiertoa ollenkaan. Kierrät kunnolla ja sen jälkeen vaan tiputat kädet alas”, Erofejeff neuvoi nuorta lätkätähteä.

Draivit ovat Patrik Laineen pelin paras osa-alue. Eniten kehitettävää löytyy puttipelistä.

Pienen vinkkituokion jälkeen Laineen lyönneissä oli aivan erilaista lentoa ja pallo nousi parempaan kaareen. Ja tässä vaiheessa joku varmasti miettii, ettei vinkkien antaminen ammattilaiskilpailuissa ole sallittua, mutta tässä tapauksessa Erofejeff ei moisia asioita varmasti miettinyt, vaan hän antoi kokemattomalle pelikaverilleen hyvän svingiajatuksen tulevien vuosien pelejä silmällä pitäen.

Eikä kierrostulokset 90–94 (+40) pelannut Laine varmasti olisi uhannut kenenkään jatkopaikkaa, sen verran eroa cut-rajaan oli jo ehtinyt muodostua ennen Erofejeffin kommenttia.

Kärkimies Erofejeff, tulokseen +15 päätynyt Tuohimaa ja kilpailun viimeiseksi jäänyt Laine tulivat kierroksensa jälkeen scoring arealle hymyssä suin. Tosin Laineella oli yksi kysymys ennen scoring arealle menoa.

”Onko kenelläkään nenäliinaa, jos alkaa tulos itkettämään?”

Tätä seurasi iloinen naurunremakka. Pojilla oli ollut hauska päivä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje