Neljä suomalaista Delhissä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Neljä suomalaista Delhissä

Mikko Ilosella on torstaina iltapäivästartti. Kuva: All Over Press

Euroopan kiertueella on tällä viikolla vuorossa suomalaisittain mielenkiintoinen turnaus. Osallistuuhan Delhissä torstaina käynnistyvään Avantha Mastersiin neljä kotimaista pelaajaa: Joonas Granberg, Mikko Ilonen, Jaakko Mäkitalo ja Kalle Samooja.

Ilonen palaa Intiassa tositoimiin yli kuukauden tauon jälkeen. Hän on pelannut tällä kaudella kolme kisaa, parhaan (Qatar) sijoituksen ollessa yhdeksäs. Dubaissa Ilonen oli 52:s, mutta Abu Dhabissa tuli karsiutuminen.

”Täällä pitää pärjätäkseen tehdä alhaisia tuloksia. Harjoitusleiri Dubaissa sujui mainiosti; tähän kenttään hain jo tiistaina tuntumaa muiden suomalaisten kanssa. Ihan hyvät fiilikset on ilmassa, lyöminen toimii. Nyt haetaan vaan sopivaa virettä”, Ilonen sanoi.

Kolmikko Granberg, Mäkitalo ja Samooja on pelannut British Open -karsinnan ohella vasta yhden AT-kilpailun kaudella 2013. Mäkitalo oli Myanmarissa käydyssä kisassa 31:s ja Granberg 39:s. Samooja karsiutui.

Vuodesta 2008 pelattu ET:n ja Aasian kiertueen yhteisturnaus tunnettiin aiemmin nimeltä Indian Masters. Kisan ensimmäisen voiton kuittasi nimiinsä isäntämaan S.S.P Chowrasia, joka oli ykkönen myös kolme vuotta myöhemmin.

Avantha Mastersin voittoa puolustaa Jbe Kruger, joka piti vuoden 2012 kisan päätöspäivänä Jorge Campillon ja Marcel Siemin kahdella lyönnillä takanaan. Eteläafrikkalainen kuittasi neljän kierroksen urakastaan 300 000 euron palkintoshekin.

Turnaus pelattiin vuosi sitten vielä DLF Golf & Country Clubin kentällä, mutta nyt Avantha Mastersin näyttämönä toimii Jaypee Greens Golf Club. Mittaa tällä Intian pisimmällä kentällä on 6718 metriä, ja sen suunnittelusta on vastannut Greg Norman.

Nopeasti svingaava Alvaro Quiros pelaa Delhissä ensimmäisen turnauksensa tällä kaudella. Kuva: All Over Press

Nopeasti svingaava Alvaro Quiros pelaa Delhissä ensimmäisen turnauksensa tällä kaudella. Kuva: All Over Press

Yksi kentän hankalimmista ja ehkä ratkaisevistakin rei’istä on yhdeksikkö. Tämä par-nelonen on paitsi pitkä myös strategisesti vaativa. Vesi kulkee koko matkan väylän oikealla puolella, väijyen sekä aukeavia draiveja että lähestymisiä.

Tämänvuotinen Avantha Masters on houkutellut Delhiin runsaasti menestyjiä. 156 pelaajasta 50 on voittanut turnauksen Euroopan kiertueella ja 38 Asian Tourilla. Niclas Fasthin, David Howellin, Edouardo Molinarin, Colin Montgomerien ja Thomas Levet’n lisäksi kisaan starttaa mm. AlvaroQuiros. Rannevamman vuoksi pidempään sivussa ollut espanjalainen pelaa Intiassa ensimmäisen turnauksensa sitten viime marraskuun.

Chowrasian lisäksi kotiyleisön katseet kääntyvät ET:llä neljä kertaa voittaneeseen Jeev MilkhaSinghiin sekä Shiv Kapuriin. Jälkimmäinen oli ykkönen viime kuussa Intiassa pelatussa Challenge Tourin kisassa.

Ennakkoon silmälläpidettäviä pelaajia ovat mm. Ricardo Santos, David Howell ja Kristoffer Broberg. Portugalin ykköspelaaja Santos on sijoittunut kolmessa edellisessä kisassaan kymmenen joukkoon; parhaimmillaan kolmanneksi. Howell oli Tshwane Openissa kymmenes, ja on muutenkin kolkutellut – ainakin jossain vaiheessa – kärkisijoituksia tämän vuoden kisoissa.

Viime kaudella sensaatiomaisesti Challenge Tourilta ET:lle jyrännyt Broberg oli Alfred Dunhill Championshipissä toinen, mutta sen jälkeen on ollut hieman hiljaisempaa. 26-vuotias ruotsalainen on hengen päälle saadessaan yksi odotetuimpia pelaajia Delhin kisan tuloslistan yläpäähän. Suomalaisten starttiajat (Suomen aikaa) 1. kierroksella:

4.40 Jaakko Mäkitalo-Anthony Kang-Johan Edfors 4.40 Thomas Levet-Gregory Bourdy-Joonas Granberg (tii 10) 5.20 Gulfam Delhi-Kalle Samooja-Daisuke Kataoka 9.50 Mikko Ilonen-Björn Åkesson-MD Islam

Lähde: ET Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje