Myrsky pääosassa Hawaijilla - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Myrsky pääosassa Hawaijilla

Bubba Watsonin pitkiä avauksia ihastellaan perjantaista eteenpäin Hawaijilla © Getty Images

Bubba

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Bubba Watson ja caddiensä valmistautumassa lyöntiin sunnuntaina. Pallot eivät pysyneet paikoillaan. peli jouduttiin keskeyttämään reilun tunnin jälkeen. &copy Getty Images

PGA Tourin kauden avauskilpailu, Hyundai Tournament of Champions on veitsenterällä. Kolme ensimmäistä pelipäivää ( pe-su) on jouduttu kovan tuulen johdosta peruuttamaan. Maanantaina pyritään pelaamaan 36 reikää, tiistaina 18. Mikäli kisa supistuisi 36 reiän mittaiseksi, sitä ei Tourin sääntöjen mukaan voida pitää virallisena kilpailuna.

Perjantaina ja sunnuntaina pelaajat yrittivät kiertää Kapaluan Plantation Coursea, pelit kuitenkin keskeytettiin. Mukana on edellisvuoden voittajia 30, seitsemän pelaajaa, näiden joukossa Rory McIlroy, Tiger Woods ja Phil Mickelson jäivät odotetusti pois. Tourin toinen kilpailu, Sony Open käynnistyy jo torstaina.

Teemu Tyry

Webb

Webb Simpson taiteili myrskyssä muita paremmin, hallitseva US Openin voittaja joutuu kuitenkin aloittamaan lauantaina 72 reiän urakkansa uudelleen &copy Getty Images

Perjantai:

Huyndai Tournament of Champions kisan osanottajat joutuivat perjantaina kovaan keliin. Vettä vihmoi ja tuuli oli hirmuinen, pallot eivät pysyneet viheriöillä. Järjestäjät keskeyttivät pelin kahdesti. Lopullinen päätös oli se, että avauskierros jätetään kesken. Tässä vaiheessa kärjessä oli seitsemän reikää pelannut Webb Simpson (-3), Scott Stallings (-10) viimeisenä. Viimevuotinen voittaja Steve Stricker ei ollut vielä ehtinyt edes aloittaa peliään.

Lauantaina pyritään pelaamaan huonosta sääennusteesta huolimatta 36 reikää, sunnuntaina ja maanantaina alkuperäisen suunnitelman mukaan kumpanakin yksi.

Teemu Tyry

Ennakko:

Bubba Watson sytyttti golfyleisön Mastersin voitollaan.Voiton käytännössä ratkaissut banaanilyönti 52 asteisella wedgellä toisella uusintareiällä on yksi golfhistorian hienoimmista. Vuoteen mahtui myös perheen kasvaminen ottopojalla ja värikäs esiintyminen USA:n joukkueen sytyttäjänä Ryder Cupissa. Lyöntitaiturin draivien keskimitta ( 288 m) oli Tourin pisin, viheriöosumissakin upeasti toinen. Rahalistalla hän oli Brandt Snedekerin ja Jason Dufnerin kannassa viidentenä.

Perjantaina alkavassa Hyundai Tournament of Champions kisassa Watson esiintyy ensimmäistä kertaa Oakleyn vaatteissa. Sopimus julkaistiin vasta torstaina.Vasuri korvannee sopimuskiistaan ajautuneen RoryMcIlroyn tallin ykkösmiehenä.

”Oakley on vahva tekijä asusteiden teknologian kehittämisessä. Olen ylpeä saadessani olla mukana tässä hienossa tiimissä”, kuuluivat Watsonin korusanat tiedotteessa.

Hyundain sponsoroima kilpailu pelataan perinteisesti Kapalua Resortin Plantation Coursella. Tilaa on paljon,useat avauksista lyödään alamäkeen. Edelliskaudella Tourin 67:sta yli 400 jaardin avauksesta nähtiin tässä kisassa. Sama tahti jatkunee myös nyt.

Voittoa puolustaa Steve Stricker, joka pelasi Tourin ainoalla par-73 kentällä yhteistuloksen 23 alle. Vuoden 2012 voittajia oli 37, näistä 30 on mukana. Supertähdistä puuttuvat jo perinteisesti Rory McIlroy, Tiger Woods, Phil Mickelson ja Ernie Els.

Jonas

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Jonas Blixtin tulokaskausi PGA Tourilla huipentui lokakuussa voittoon Kalifornian kilpailussa &copy Getty Images

Ruotsalaisista ovat tulessa Carl Pettersson sekä Jonas Blixt, joka oli kiertueen paras sand saves-listalla ja kakkonen puttitilastoissa. Vastaavasti Blix oli jälkipäässä väyläosumissa (127.) sekä viheriöosumissa (134.) Plantation Coursella väylät ovat leveitä ja viheriöt suuria, joten ruotsalaisen mahdollisuudet kasvavat.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)