11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen uusinnan kautta US Openiin

Mikko Ilonen ja Reginald Mokhosi matkustavat kesäkuussa Kaliforniaan © Getty Images

MIkko Ilonen teki maanantaina Walton Heathin Golf Clubilla suomalaista golfhistoriaa. Hän sijoittui yli 80 pelaajan joukossa US Openin karsinnoissa seitsemänneksi tuloksin 68 -69 ja pääsee mukaan kauden toiseen majoriin joka pelataan 17-20. kesäkuuta. Karsinnan voitti Englannin James Morrison neljä lyöntiä Ilosta paremmalla tuloksella.

Samaa sijalukua Ilosen kanssa jakoi viisi muuta pelaajaa Grégory Havret, Simon Khan, Rikard Karlberg, Jean-François Lucquin ja Pablo Martin. Kun Walton Heathin karsinnassa oli tarjolla 11 paikka varsinaiseen kisaan, yksi pelaaja karsittiin uusinnassa pois.

-Uusintaan joutuminen varmistui pari tuntia oman maaliintuloni jälkeen Rikard Karlbergin tehtyä tuloksen 65. PGA Championshipin sunnuntaina voittanut Simon Khan oli ainoa joka ei onnistunut tekemään ensimmäisellä uusintareiällä birdietä ( par-4), hän jäi siis ulos, Ilonen kertoi.

Ilonen oli varsin tyytyväinen esitykseensä,

-Jo harjoituspäivänä sunnuntaina sekä koko maanantain löi palloa erittäin hyvin. Paljon draiveja sekä hyviä lähestymisiä. Puttaaminen oli nihkeää,en saanut näihin viheriöihin kunnon otetta vaikka molemmilla kierroksilla teinkin yhden eaglen, hän jatkoi.

Olosuhteet Walton Heathissa olivat loistavat. -Mikäs siellä oli pelatessa.Kesän kuumin päivä, lähes 30 astetta, tuulta vain nimeksi. Urakka venyi varsin pitkäksi. Aloitin aamulla klo 8.45, uusinta päättyi kello 20:n jälkeen, hän jatkoi.

-Minulla oli kesälle oikeastaan kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa, tämä oli niistä se A. Olo on todella hieno, on upeaa päästä major-kisaan lähes neljän vuoden tauon jälkeen. Vielä en osaa tehdä pelikirjaa Pebble Beachiin, mutta kaikki aikanaan. Tulen nyt Suomeen, pelaan reilun viikon päästä Walesin kisan ja samassa yhteydesssä British Openin karsinnan, Ilonen suunnitteli.

US Open on Yhdysvaltojen kolmesta majorista vanhin ja useimpien pelaajien mielestä vaikein voittaa.

Tämänvuotiseen kisaan ilmoittautui karsinnat mukaanlukien 9052 pelaajaa.Karsintojen kautta on US Openissa leivottu voittajiakin. Uuden-Seelannin Michael Campbell selvitti 2006 niinikään tiensä varsinaiseen kisaan Walton Heathista ja hän kukisti varsinaisessa kisassa maailmantähdet.

Mikko Ilonen on pelannut aiemmin urallaan viisi kertaa majoreissa. British Openissa hän on esiintynyt vuosina 2000, 2001, 2002 ja 2006, Mastersiin Ilonen pääsi kevällä 2001 jolloin pelikaverina kahtena ensimmäisenä päivänä oli Tiger Woods. USA:ssa Ilonen ei ole pelannut kilpailuja sitten kesäkuun 2001 jolloin hän osallistui Jack Nicklauksen kutsukisaan Memorialiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje