[11][17]

Mikko Ilonen pääsee mukaan Valderraman kilpailuun

Mikko Ilonen kiertää viikonloppuna Greg Normanin omistukseen siirtyneellä Valderraman kentällä © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen lensi viikonloppuna Espanjaan valmistautumaan kauden viimeiseen Euroopassa pelaamaans kilpailuun, Andaluci Valderrama Mastersiin. Kolmen miljoonan euron palkintopotin tarjoavan kisan jälkeen Ilonen pelaa vielä ainakin Singaporessa sekä Hongkongissa. Näiden jälkeen 60 rahalistan ensimmäistä saavat osallistumisoikeuden Dubain päätöskisaan.

Ilonen ei ollut ennen Espanjan matkallle lähtöään huolissaan pelipaikastaan, vaikka hän oli toisella varamiespaikalla maanantaina.

”Jollei oma kategoria riitä, asia on hoidossa toista kautta” ( villillä kortilla), Ilonen kertoi.

Edellisessä kisassaan Portugalissa hän oli hienosti yhdeksäntenä. Tämä oli uran 20:s top-ten sijoitus.Valderramassa Ilonen on päässyt kilpailemaan ET:lla vain kerran. Kauden 2007 Volvo Mastersissa hän pelasi tulokset 83-72-78-75 ja oli 55:n pelaajan joukossa vasta 50:s. Voittaja Justin Rose voitti Ilosta tuolloin 26 lyöntiä, joten suomalaisen näyttöhalut ovat varmasti kovat.

Matteo Manasseron voittaman Castello Mastersin jälkeen Ilonen on rahalistalla taas 69:s. 60:s sija on 67.000 euron päässä, joten hän tarvitsee varmasti yli 100.000 päästäkseen mukaan.

Ilosen kalenterivuoden kisat päättyvä joulun allla Hua Hinissa. Hän osallistuu toisella kotikentällään Black Mountainissa pelattavaan Aasian Tourin päätöskisaan.