18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen haastaa Maarten Lafeberin Portugal Mastersissa

Mikko Ilonen osui 17 kertaa viheriöihin ja upotti kierroksen jälkipuoliskolla neljä birdieputtia. Viikonloppuna hän tavoittelee uransa kolmatta ET:n kisan voittoa © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen (65-68) pelaa lauantaina kärkipallossa yhdessä kokeneen, vuodesta 2000 Euroopan Touria kiertäneen Maarten Lafeberin kanssa.

Kun Ilonen pelasi perjantaina loppuun aamupäiväkierroksensa, hän oli tuloksellaan 11 alle parín loppuun asti pelanneista kärjessä. Iltapäivällä Lafeber ajoi ohitse kahden lyönnin marginaalilla. Kolmantena on Ranskan Raphael Jacquelin yhdessä isäntämaan Jose-Filipe Liman kanssa.

Ilosen toinen kierros käynnistyi tuloksellisesti verkkaisesti, hän teki ensimmäisellä puoliskolla pelkkiä paréja. Sisääntulossa sihti oli tarkempi, neljä birdietä ja viisi paría. Väyläosumia Ilosella oli vain kuusi, mutta birdietä hän pääsi puttaamaan 17 kertaa.

”Pelasin oikein hyvin, tuhlailin kuitenkin birdiepaikkoja varsinkin ulosmenossa. Sisääntulossa osuin torstain tapaan lähestymisissä hyvin lipulle, kaikki birdiet syntyivät alle metrin matkoilta”, Ilonen kertoi tuoreeltaan kierroksensa jälkeen.

”Pelin jälkeen vedin kevyen rangeharjoituksen ja söin, pian on edessä punttisalitreeni”, hän suunnitteli loppupäivän ohjelmaansa.

Ilonen yhteistyöhön Pete Cowenin kanssa

Ilonen on pitkään kaivannut lisää tehoa lähipeliinsä. Akuviikosta hän aloitti tällä saralla yhteistyön monen huipun takana olevan Pete Cowenin kanssa. Cowen on itsekin entinen ET:n pelaaja joka on jo reilut toistakymmentä vuotta keskittynyt tourpelaajien kanssa työskentelyyn. Kuluva vuosi on Cowenin uran ylivertaisesti paras. Hänen pelaajistaan Lee Westwood oli Mastersissa kakkonen,Graeme McDowell voitti US Openin ( ja Ryder Cupin), Louis Oosthuizen oli paras British Openssa. Koutsattavien listaa voi jatkaa mm. nimillä Darren Clarke, Sergio Garcia, Alexander Noren, Henrik Stenson ja Sergio Garcia.

Mielenkiintoista sinällään, myös Maarten Lafeber on Pete Cowenin valmennettava.

Lue asiasta lisää Mikon blogista www.mikkoilonen.fi

Sunnuntaina veri punnitaan

HolllanninKilpailun kärkikymmenikössä ei ole kisan suurimpia suosikkeja, mutta sitäkin enemmän kokeneita pelaajia. Lafeber on voittanut Tourilla vain kerran, kesällä 2003 hän oli paras kotimaansa Hollannin mestaruuskisoissa. Johtopaikka voi koitua rasitteeksi Lafeberille joka on ollut rahalistalla peräti yhdeksän kauden jälkeen kymmenen joukossa. Mutta osaako hän voittaa, varsinkin kun tämän vuoden pelit ovat sujuneet hieman tavanomaista heikommin?.

Kovan panoksen voittotaistoon voivat vielä tuoda mm. nimekkäät Robert Karlsson (-9), Ross Fisher (-6), Edoardo Molinari (-5), Miguel Angel Jimenez (-5), Rhys Davies (-8) , sekä todellisen nousun yöstä tehnyt Francesco Molinari (-8).

Vaikeaa

Avauspäivänä torinolainen kuljeskeli kentällä pienoisen epäonnenkin saattelemana tulokseen 74, perjantaina suorituksia laskettiin vain 62. Molinari varmastikin sisuuntui takaiskusta. Hänellä on lisäksi latausta uransa toisen voiton saavuttamiseksi senkin takia, että Lafeberin tavoin voitto on vain kotimaasta, muita kärkisijoituksia sitäkin enemmän. Mm. kakkostila Portugal Mastersista kaudelta 2009.

Ilosella hyvä statsi loppuratkaisuista

Portugal Mastersissa tulostaso on erinomainen, mutta ei aiemmista kolmesta vuodesta poikkeava. Birdejä tehdään sään niin salliessa kasapäin myös viikonloppuna. Steve Websterin voittotulos vuonna 2007 oli -25. Alvaro Quiros kuittasi seuraavana vuonna ykkösrahat tuloksellaan 19 alle, Lee Westwood (-23) kukisti Francesco Molinarin lokakuussa 2009 kahdella lyönnillä.

Ilonen on pelannut kolme viimeistä kisakierrostaan Oceanico Victoria Golf Coursella yhteensä 19 alle (64-65-68). Näistä ensimmäinen oli vuoden 2009 päätöskierros.

Mikko Ilonen on pelannut kuluvalla kaudella itsensä neljästi kymmenen joukkoon. Kuitenkin vain kerran, Kiinan mestaruuskisoissa hän omasi voittomahdollisuuksia viimeisen kierrroksen käynnistyessä. Mikko jäi tuolloin neljänneksi Y.E.Yangin voittaessa. Koko uransa aikana Ilonen on toki johtanut kisoja toisen kierroksen jälkeen ja kolmannen aikana ( mm. Dubaissa ja Skotlannissa), mutta voittopaikkoja on Kiinan lisäksi ollut käytännössä vain Indonesiassa ja Tukholmassa vuonna 2007. Molemmilla kerroilla suomalainen on nostanut voittokannua. Lauantai on luonnollisesti iso päivä kaikille pelaajille, mutta Iloselle erityisesti kova mittari. Kärkipallossa hän lähtee takaa-ajajana, mutta myös lievänä suosikkina Lafeberia vastaan matkaan.

Mikko

Oleellista on pystyä pelaamaan omaa peliään, tulostaulusta ja keskinäisestä tilanteesta sokaistumatta. Jos Ilonen pääsee sunnuntainakin kärjestä tai sen tuntumasta liikkeelle, voi suomalaisilla olla varsinainen ilon päivä. Ilonen on syystäkin ylpeä viikonlopun saldoistaan vuoden 2010 aikana. Hän on esiintynyt kahtena viimeisenä päivänä varsin ryhdikkäästi.

”Tämän kauden yksi tavoitteistani on saada takaisin voittajakategoria”, Ilonen on usein määritellyt vuoden aikana.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje