28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Matteo Manasserosta kauden tulokas ET:lla

Matteo Manassero on kavunnut lyhyen ammattilaisuransa aikana maailmanlistalla jo sijalle 59. © Getty Images

Melko yllätyksettömästi Matteo Manassero on valittu kauden tulokkaaksi European Tourilla. Italialainen aloitti ammattilaisuransa European Tourilla toukokuun alussa ja on sen jälkeen tienannut hitusen vajaat 900 000 euroa. Rahasumma oikeutti kauden päätteeksi rahalistan 31. sijaan. Huima suoritus, sillä Manassero pelasi vain puolet kaudesta.

Manasseron taidoista kertoo paljon kierroskeskiarvo, joka italialaisen juuri päättyneellä ensimmäisellä kaudella oli mantereen yhdeksänneksi paras. Manassero on pelannut lyhyen ammattilaiskautensa aikana Euroopassa vain seitsemän kisakierrosta yli parin.
Manassero on tämän kauden kuluessa laittanut useat ennätykset uusiksi. Huhtikuussa italialaisesta tuli nuorin amatööri, joka on pelannut U.S. Mastersissa. Tuon huhtikuun viikonlopun perjantaina hänestä tuli nuorin cutin selvittänyt amatööri. Reilut kuusi kuukautta myöhemmin hänestä tuli nuorin ET:lla voittanut pelaaja, kun italialainen nappasi voiton lokakuussa Castelló Mastersista.
Lokakuisella voitollaan Manassero turvasi tulevaisuutensa kahdeksi vuodeksi European Tourilla. Toisaalta tällä kaudella annetuilla näytöillä voisi ennustaa, että italialaisen ei juuri tarvitse tulevaisuuden työpaikoistaan huolia.
Tämän vuotinen Sir Henry Cotton -palkinto meni historiassa ensimmäistä kertaa italialaiselle. Aiemmin kauden tulokkaan tittelillä on palkittu muun muassa Sir Nick Faldo, Colin Montgomerie ja kolme vuotta sitten Martin Kaymer.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje