18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castren avaa major-uransa yhdellä lempikentistään – ”Peli tuntuu tosi hyvältä”

Matilda Castren pelaa torstaina uransa ensimmäisen kierroksen major-turnauksissa. Kuva Getty Images

Matilda Castren pelaa tällä viikolla uransa ensimmäisessä major-turnauksessa, Women’s PGA Championshipissä. Erinomaista tulokaskautta LPGA Tourilla pelaava suomalainen sai pelioikeuden kiertueen rankingsijoituksensa kautta. Castren on tällä hetkellä LPGA Tourin Race to CME Globe -pistelistalla sijalla 83.

”Ihan mahtavaa olla täällä ja lähteä pelaamaan ensimmäistä majoria. Kaikki järjestelyt ovat ihan viimeisen päälle. Täällä on kaikki majorin ainekset sekä kisakentälle että kisapaikalle”, Castren kertoi.

Kauden kolmas naisten major-turnaus pelataan Pennsylvaniassa Philadelphian lähellä. Kisakenttänä toimii Aronimink Golf Club, jota pidetään yhtensä osavaltion parhaista.

”Kenttä on ihan mahtava, yksi suosikeistani, ellei jopa lempikenttäni”, Castren sanoi.

Major-areena pelataan naisille pitkänä, selvästi yli 6000 metrin mittaisena.

”Löin harjoituskierroksella varmaankin kolme lähestymistä spoonilla (puu-3). Kenttä varmaan vähän kovenee vielä, mutta riittävän pitkä se on silti. Ja tosi haastava, pitää olla kieli keskellä suuta. Mutta tosi kiva se on pelata, joka väylä on erilainen. Korkeuseroja on aika paljon. Griinit ovat korotettuja ja muutenkin muodokkaita”, Castren kuvaili.

Majorin kenraaliharjoituksena Castren pelasi viime viikolla LPGA Tourin ShopRite Classicin, jossa hän sijoittui 58:nneksi. Jatkoon Castren on päässyt jo neljässä perättäisessä osakilpailussa.

”Peli tuntuu tosi hyvältä, vaikka New Jerseyssä viikonloppu ei ollutkaan ihan paras”, Castren kertoi.

Castren harmitteli viime viikolla puttipeliään, jota hän on harjoitellut PGA Championshipin alla runsaasti.

”Erityisesti ’pace-putteihin’ olen kiinnittänyt huomiota. Täällä tulee lyötyä pitkillä väylillä useammin keskelle griiniä, joten pitkiä putteja tulee paljon. Myös kallistavia putteja olen treenannut paljon, samoin chippejä griinin ympäristöstä, kaikilta alustoilta.”

Castren pelaa torstaina ja perjantaina Thaimaan Pajaree Anannarukarnin ja Yhdysvaltain Dana Finkelsteinin kanssa. Tavoitteena on nauttia kokemuksesta kaikin aistein.

”Koitan lähteä rennolla, hyvällä mielellä nauttimaan kilpailusta. Silloin tulee varmastikin hyviä tuloksia”, Castren sanoi.

Lue seuraavaksi: Puttejaan harmitellut Matilda Castren 58:s majorin kenraalissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje