28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Marcel Siemilla kolmen lyönnin johto Walesissa

Marcel Siem lyö palloa pitkälle, Walesissä hän on kuiteknin taiteillut kärkeen hyvällä lähipelillä © Getty Images

Walesin avointen kärjessä on kolme miestä joille kaikille ominaista on suoritustason suuri vaihtelu. MarcelSiem Saksasta on varsinainen ”höyrypää” joka osaa paljon, mutta sortuu liian usein karmaisevan heikkoihin jaksoihin. Celtic Manorissa Siem on kitkutellut itsensä kärkeen nimenomaan loistavan lähipelinsä ansiosta.

Avauspäivänä Siem osui vain kahdeksan kertaa viheriöihin, mutta selvitti aina viheriön missattuaan itsensä kahdella reikään. 10/10 on hurja saldo missä tahansa, yhteisluvut kolmelta kierrokselta ovat komeasti 17/20. Siem on vieraillut bunkkereissa peräti 11 kertaa, näistä yhdeksän on päättynyt onnistuneesti sandsaveen. Vaan kestääkö Siemin pää sunnuntaina on kysymys johon kukaan ei tiedä vastausta.

Hänen toistaiseksi ainoa voittonsa on Etelä-Afrikasta vuodelta 2004, lisäksi hän oli paras World Cupissa Bernhard Langer mentorianaan vuonna 2006. Tämän kauden aiemmissa kisoissa Siem oli tehdä tiliä jo BMW Championshipissa, mutta viimeinen kierros pudotti hänet sijauvulle 41:s. Madridissa veto riitti seitsemänteen sijaan, sunnuntaina onnistumisen ja epäonnistumisen välinen ero on selkeä. Voitto on onnistuminen, kaikki muut sijaluvut pettymyksiä.

Parikseen Siem saa sunnuntaina Espanjan Gonzalo Fernandez-Castanon,ikätoverinsa (29-v) joka tunnettiin uransa alkuvuosina mainiona voittajana joka osasi käyttää mahdollisuudet hyvällä prosentilla hyväkseen. Ykköstiloja kertyi vuosina 2005-208 kunakin yksi, edellisvuonna Fernandez-Castano jäi neljä kertaa kakkoseksi, joista ennätyksellisesti kolme kertaa peräkkäin.

Fernandez-Castano on paperillla huomattavastai Siemia etevämpi, kierroksen alkupuoli kuitenkin näyttää, onko Madridissa asuvasta sinverisestä hoviin sukujuuria omaavasta miehestä Siemin pysäyttäjäksi.

Yhteensä 13 miestä on kuuden lyönnin sisällä tuloslistalla. Tavallista yleisempi käsitys onkin, että sunnuntain aikana ehtii vielä tapahtua paljon muutoksia tuloslistalla. Iskuetäisyydellä Siemin epäonnistumista kärkkymässä ovat mm. Thomas Björn, Edoardo Molinari, Niclas Fasth, Simon Dyson, Graeme McDowell sekä aiemminkin Walesissa voittoa juhlinut Miguel-Angel Jimenez.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje