18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Maailman tarkin johtaa Talissa

Jacqueline Hedwall (vas.) on saanut caddienä kaksoissisarensa Carolinen pelin kulkemaan varsin menestyksekkkäällä tavalla.

Jacqueline

Nuoret ja viimekaudella vielä amatöörinä pelanneet Caroline Hedwall sekä Carlotta Ciganda nousivat pääosiin Finnair Mastersin toisena päivänä. Hedwall nousi kisan kärkeen ohi Anne-Lise Caudalin, Ciganda teki kilpailun seitsemänvuotisen historian toisen hole-in-onen kentän neljännellä reiällä (Talin yhdeksäs).

Caroline Hedwallin nousu listan kärkeen ei ollut suurikaan yllätys. Hän osui hyvin väyliin (11/14), viheriöosumia oli harvinaisesti täydet 18. Caddienä on kaksoissisar Jacqueline Hedwall joka Carolinen mielestä tietää milloin olla hiljaa ja milloin kommentoida suorituksia.

”Sain hyvän alun kierrokselleni kahden birdien myötä. Eagle syntyi driven ja rautakuutosen jälkeen puttaamalla eagle sisään.Koen, että minulla on hyvä mahdollisuus voittaa tämä kisa kentällä jonka tunnen hyvin jo viimekaudelta”, Hedwall valoi uskoa mahdollisuuksiinsa.

Hän voitti uransa ensimmäisen LET-kisan Slovakiassa aikaisemmin kesällä, seuraavana päivänä hän kuittasi 100.000 näytöspelissä miesten kanssa Walesissa. Seuraavana viikonloppuna hän oli toinen Hollannissa, edellisessä kisassaan Sveitsissä sijoitus oli seitsemäs. Hedwallia voidaan syystä kutsua Tourin kuumimmaksi pelaajaksi. Paikka Solheim Cupissa saattaa jäädä villin kortin varaan, vaikka Malmön eteläpuolella Barsebäckissa vanhempiensa kanssa asuvalla Hedwallilla on mahdollisuudet lunastaa paikkansa supertähtien joukkoon menestyksillä Evian Mastersissa ja British Openissa.

”En ota paineita pääsystä Solheim Cupiiin. Se on minulle enemmänkin unelma kuin tavoite”, hän vähättelee mahdollisuuksiaan. Vaikka kisa paikoista on tiukka, on Caroline Hedwall niin merkitty nainen jo aiempien amatöörimenestystensä vuoksi, että yksi villeistä korteista mennee hänelle. JolleiHedwall sitten vaihtoehdoisesti lunasta sitten suoraaa paikkaa seuraavien viikkojen aikana.

Hedwallilla on yksi superlatiivi ylitse muiden. Häntä voidaan kutsua päätourien tarkimmaksi viheriöhin osujaksi koko maailmassa niistä pelaajista jotka ovat pelanneet kotitourillaan enemän kuin kymmenen kierrosta. PGA Tour, LPGA Tour, ET ja Ladies European Tour mukaanlukien Hedwallin viheriöosumaprosentti on kesäkuun loppuun mennessä paras, tasan 81 %. Talin kisan jälkeen se on hänen kannaltaan luultavasti entistä mukavampaa luettavaa. Hedwallin ja muiden LET:n pelaajien hyvät prosentit verrattuna esimerkiksi LPGA TOurin ykköseen Yani Tsengiin (75,2 %) kertovat myös siitä, että Euroopassa kentät ovat tarkoituksella helpompia kuin valtameren takana.

Parikseen lauantain päätöskierrokselle hän saa Anne-Lise Caudalin jonka avauspäivän tulos oli hieno 65. Eroa on yksi lyönti. Kolmen lyönnin päässä ruotsalaisesta ovat Ruotsin Carin Koch sekä Hollanin Christel Boeljon. Kun tähän listaan lisää viimevuotisen voittajan Lee-Anne Pacen, lienevät potentiaaliset voittajakandidaatit lueteltu.

Carlota

Carlota Ciganda , maailman parhaaksi amatööriksi arvioitu espanjalainen siirtyi ammattilaiseksi kesäkuun alussa. Hänellä on tililllään jo toinen sija Tenerrffalta. Taliin Giganda pääsi järjestäjien villillä kortilla. Hän oli avauspäiväänsä kuuden reiän jälkeen jo viisi yli. Siitä junan suunta kääntyi, viimeiset 30 reikää hän on pelannut neljä alle. Perjantain kruunu tuli jo neljännellä, 134 metriä pitkällä par-kolmosella. Cigandan rautakahdeksikko lennätti pallon reikään. Holikka oli LET:lla uran ensimmäinen, kilpailu-uralla kolmas. Kaksi ensimmäistä hän saavutti kahdeksan ja 11-vuotiaana.

Voittoon ei superlupauksella ole asiaa. Hedwall on yhdeksän lyöntiä edellä.

Jenni Kuosa paras suomalainen

Jenni

Suomalaisia selvisi jatkoon kuusi. Valitettavasti vain voittomahdollisuudet ovat lähes nollassa. Jenni Kuosa (72-69) teki peräti viisi birdietä sekä eaglen. Vastaavasi bogeja oli kolme, tulosta rumentamassa myös yksi tuplaobogey.

”Pelasin jopa paremmin torstaina. Nyt vaan pääsin parempiin paikkoihin. Oli tuhlausta tehdä neljä reikää joilla tulos livahti yli parin.Lauantaina jätän ne pois, tästä on vielä mahdollisuus nousta jopa kolmen joukkoon ja sitämyötä British Openiin”, Kuosa suunnitteli.

Lauantain hänellä on huippuluokan kirittäjät. Linda Wessberg on pelannut Euroopan lisäksi LPGA Touria ja edustanut Eurooppaa Ryder Cupissa. Diana Luna johtaa LET:n rahalistaa ja on lähes varma pelaaja myös syksyn haasteotteluun.

Jutta

Ursula Wikstöm (75-70) paransi eniten avauspäivästä. MInea Blomqvist ja Kaisa Ruuttila pelasivat identtiset kierrokset (74-72), jatkoon selvisivät myös Hanna-Leena Ronkainen (+2) ja Jutta Degerman (+3). Hyvin aloittanut Linda Henriksson putosi tuloksin 71-77. Riikka Hakkaraisen ( 75-74) taival karsiutui niinikään ennen viimeistä päivää.

Elmeri

Minea Blomqvist oli myös toisen päivän jälkeen pettynyt peliinsä. Tässä vaiheessa hän ei vielä tiennyt kohtaloaan jatkoonpääsyn suhteen.

”Peli ei paljoa poikennut eilisestä. Sain ihan hyvän lämmittelyn alle. En halunnut lähteä tekemään isoja muutoksia, vaikka avomieheni oli sitä eilen rangella ehdottamassa. Kun peli käynistyi, ei lyöntiin vaan löytynyt varmuutta”, Minni myönsi.

Väyläosumia kertyi vain viisi, viheröousumia niitäkin vain kohtuullinen määrä, 13. Kaikill misssamillaan väylillä Minni löi vasemmalle.

”Launtaina on jokatapauksessa juhlat, isoisäni täyttää 80 vuotta. Tämän kisan jälkeen tarvitsen 4-5 päivän totaalitauon, kisoja on ollut niin tiuhaan. Matkustaminen ottaa voimille. Kyllä minä kartalla olen perusasioita tässä on hinkattava lyönnin petraamiseksi” hän tiesi.

Seuraava kisa on British Open. Ennen USA:han palaamistaan hän pelaa myös Irlannissa.

”Tällä kaudella ohjelmassani on vielä kymmenkunta kilpailua. Jos menestyn toiveitteni mukaan, suuri osa niistä on LPGA Tourin kisoja. MIkäli näin ei käy, osa kisoista korvaantuu LET:n Aasian kisoilla”, Blomqvist kertoi.

Tärkeimmät starttiajat päätöskierroksella:

7.50 Kaisa Ruuttila

8.00 Minea Blomqvist

8.10 Jutta Degerman

8.20 Ursula Wikström

8.40 Hanna-Leena Ronkainen

10.00 Jenni Kuosa

10.50 Christel Boeljon-Anne-Lise Caudal-Caroline Hedwall

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje