11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Luke Donald tarvitsee muiden apua

Luke Donald on turvallisen tuntuisessa johdossa ET:n Race to Dubai-listalla. Orlandossa hän on lähes pakkovoiton edessä © Getty Images

Luke

Viikonloppuna Walt Disney Worldin Magnolia ja Palm- kentillä esitetään viimeinen näytös taistelussa PGA Tourin rahalistan voitosta. Webb Simpsonille riittää varmuudella toinen tila, heikompikin mikäli Luke Donald ei voita. Homman nimi on selvä, että Luke Donald tarvitsee muiden apuja taistelussa Simppsonia vastaan. Toisaalta Donaldille riittää toinenkin tila, jopa jaettuna mikäli Simpson ei ole aivan hänen kannassaan lopullisella tuloslistalla.

Viimeksi ratkaisu rahalistan ykköstilasta on nähty päätöskisassa vuonna 1996, jolloin Tom Lehman ohitti Phil Mickelsonin. Vasuri ei ole tuon jälkeenkään yltänyt rahalistan kärkimieheksi.

Jompikumpi kandidaateista tullaan palkitsemaan myös Player of the Year pytyllä. Valinnan tekevät äänestämllä Tourin pelaajat. Asetelma on varsin tasainen, voitto viikonloppuna voisi olla molempien osalta ratkaiseva näyttö.

”Se on täysin pelaajien korvien välissä tehtävä valinta. Kuinka korkealle he arvostavat muut saavutukset, kuten Euroopan Tourin ykköstilat sekä maailmanlistan kärkipaikan,” Donald heitti itseään suosivia faktoja peliin.

On turha kuvitella, että Simpson & Donald olisivat ilman ehdottoman kovaa huippusuoritusta kisan kärkiparina. Muita suosikkeja ovat mm. Justin Rose, Gary Woodland, Charles Howell III, sekäRetief Goosen.

Molemmilla kentilä viheriöt ovat hieman tavanomaista suurempia ja avauksissa sekä väylillä on tilaa. Rosen tekemä Palmin kenttäennätys 60 kertoo paljon pelin luonteesta. Putterin on oltava lämpimänä ja lähipelin tehokasta.

Donald murtaa muureja?

Luke Donald on ollut keväästä asti maailmanlistan kärjessä. Voittoja on tullut reikäpelimestaruudesta Arizonasta, sekä Euroopasta BMW PGA Championshipista ja Skotlannin avoimista.

Yksi asia kuitenkin kummastuttaa tilastoissa. Donald on pelannut vuodesta 2002 täysiä kausia PGA Tourilla. Hänellä on vain kaksi lyöntipelikisan voittoa (2002,2006). Näistäkin ensimmäinen oli kahden kierroksen mittaiseksi jäänyt sadekisa. Onko englantilainen riittävän kova luu nousemaan Walt Disney kisan sankariksi tilanteessa jossa kaikki kamerat on zoomattu häntä kohden?

Webb

Simpsonin ohittaminen rahalistalla olisi sikälikin historillista, sillä kukaan eurooppalainen ei ole voittanut PGA Tourin rahalistaa. Euroopassa Donald on omilla luvuillaan Race to Dubai-listalla. Kun tilastoihin otetaan kaikki rahat yhteensä ympäri maailman, on Donald tavoittamattoman kaukana muiden edellä.

Vimeksi Donald pelasi Orlandon syksykisan vuonna2003 jolloin hän karsiutui jatkosta. Valmistautuminen tulevaan kilpailuun oli vielä tavallisesta poikkeavaa, Donald oli viikonloppuna caddiensä häissä Englannissa.

Luke Donaldin mahdollisuudet voittaa rahalista 2011:

-Mikäli Donald voittaa kisan, Simpsonin pitäisi sijoittua yksin kakkoseksi pitääkseen kärkipaikkansa. Kaikissa muissa tapauksissa Donald voittaisi rahalistan ( ja saisi tiukan otteen Player of the Year-tunnustukseen)

-Jos Donald on yksinään kakkonen, Simpsonille riittää kahdeksas sija yksinään tai sitä parempi sijoitus kärkipaikkaan.

-Mikäli Donald jakaa kakkostilan korkeintaan yhden muun pelaajan kanssa, Simpsonille riittää jaettu 21:s sija maksimissaan kolmen muun kanssa.

PGA Tour julkaisi alkuviikosta kauden 2012 kilpailuohjelmansa. Kisojen määrä pysyy samana kuin päättyvällä kaudella (45).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje