[14][27]

[14][27]
Champions Tour - LPGA Tour

Langer ykkönen Washingtonissa, Jutanugarnille kauden viides voitto Kanadan avoimissa

Bernhard Langer nousi jakamaan Lee Trevinon kanssa Champions Tourin kakkostilaa voittojen määrässä. Polvivamman vuoksi Rion olympiaturnauksen kesken jättänyt Ariya Jutanugarn oli omaa luokkaansa Canadian Women’s Openissa.

Kun Bernhard Langer oli Boeing Classicin päätöskierroksen puolivälissä viisi lyöntiä kärjestä, hänen tilanteensa menestyksen suhteen ei vaikuttanut hyvältä. Saksalainen itse oli kuitenkin toista mieltä, kun hän muutama tunti myöhemmin päihitti kisan uusinnassa Kevin Sutherlandin ja Woody Austinin.

Voitto oli Langerille kauden neljäs ja kaikkiaan 29. Champions Tourilla.

”Olen menettänyt voittoja selvässä johtoasemassa, ja joskus olen noussut seitsemän lyönnin takaa ykköseksi. Ei näistä koskaan tiedä”, Langer sanoi.

Hän ratkaisi pelin edukseen upottamalla alle metrin pituisen birdieputin ensimmäisellä jatkoreiällä. Kolmikko Langer-Sutherland-Austin oli päätynyt 54 reiän turnauksessa tasatulokseen 203 (-13). Heistä Sutherland pelasi sunnuntaina kisan kovimman kierroksen, 64 lyöntiä.

Viikonloppuna 59 vuotta täyttänyt Langer nousi kiertueen kaikkien aikojen voittotilastossa jaetulle kakkossijalle LeeTrevinon seuraksi. Kärjessä olevan Hale Irwinin saavuttamiseksi hänellä riittää vielä paljon tekemistä; USA:n laji-ikoneihin kuuluva Irwin on koonnut urallaan 45 voittoa yli 50-vuotiaiden kiertueella.

Langer kuittasi TPC Snoqualmie Ridge -kentällä Washingtonin osavaltiossa pelatussa kilpailussa 300 000 dollarin ykköspalkinnon. Hänen tämänvuotiset kokonaisansionsa nousivat samalla yli kahden miljoonan taalan. Kyseessä oli yhdeksän viimeisen vuoden sisällä kahdeksas kerta, kun Langer ylitti mainitun tienestirajan.

Myös kiertueen vanhimman voittajan tittelin haltuunsa saanut Langer lisäsi selkeää johtoaan kauden mittaisessa Charles Schwab Cupissa. Miguel Angel Jimenez ja Joe Durant ovat seuraavina.

Jutanugarnille kauden viides voitto LPGA Tourilla

Ariya Juatnugarn ohitti Albertassa <a href=Lydia Kon voittojen määrässä kauden 2016 osalta. Kuva: Getty Images" width="630" height="413" />

Ariya Jutanugarn meni Albertassa Lydia Kon edelle voittojen määrässä kauden 2016 osalta. Kuva: Getty Images

Ariya Jutanugarn (-23) esitti Albertassa pelatussa Kanadan avoimessa mestaruuskipailussa loistavaa golfia vain hieman toista viikkoa sen jälkeen, kun hän oli jättänyt Rion olympiaturnauksen kesken polvivaivan vuoksi.

Voitto heltisi neljän lyönnin erolla kakkoseksi sijoittuneeseen Sei Young Kimiin.

Lyöntien välillä talvitakkiin sonnustautunut thaimaalainen siirtyi jakamaan tuloksellaan 265 kilpailun tulosennätystä So Yeoun Ryun (2014) ja Lydia Kon (2013) kanssa.

Jutanugarn suli kauden ensimmäisen major-turnauksen, ANA Inspirationin, loppuhetkillä, mutta voitti kolme peräkkäistä kilpailua toukokuussa. Kauden neljäs ykköstila tuli viikko ennen olympialaisia Women’s British Openissa.

Viime vuonna U.S. Women’s Openin voittanut In Gee Chun (-18) oli turnauksessa kolmas.

Ruotsin Anna Nordqvist (-15) sijoittui parhaana eurooppalaisena viidenneksi. Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko (-13) päätyi sijalle seitsemän. Uusiseelantilainen otti neljästä edellisestä Canadian Women’s Openista kolme voittoa, joista kaksi ensimmäistä amatöörinä. Hän on nyt tämän kauden voitoissa yhden Jutanugarnia jäljessä.