11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Lehmanille menestystä Floridassa

Tom Lehmanille lienee tiedossa vielä paljon menestystä Champions Tourilla. © Getty Images

USA:n yli 50-vuotiaiden kiertueen eliittiin kuuluva Tom Lehman tarvitsi Allianz Championshipin viimeisellä reiällä birdien voittaakseen hänen kannoillaan sinnitelleet Jeff Slumanin ja RodSpittlen. Lehman itse oli laittanut pelin tiukaksi tekemällä hieman aikaisemmin kaksi bogia.

Kun Sluman epäonnistui 18:lla eagle-yrityksessään, ja Spittle missasi birdieputtinsa, ei rutinoitunut Lehman (-13) jättänyt tilaisuuttaan hyödyntämättä. Tuloksena oli viime vuonna alkaneen Champions Tour -uran kolmas ykköstila.

”Olihan hyvä ja hauska päivä, kukaan ei saanut aikaan irtiottoa. Pelasin melko vakaan kierroksen ja voitin hieman onnekkaastikin”, 51-vuotias Lehman sanoi.

Russ Cochran ja Olin Browne jakoivat Floridassa neljännen sijan tuloksellaan -10. Allianz Championshipin voittoa puolustanut Bernhard Langer (-6) oli 17:s.

Lehman suunnittelee pelaavansa Champions Tourin kisojen lisäksi tällä kaudella vielä viisi turnausta PGA Tourilla. Viimeksi vuoden 1996 British Open -voittaja nähtiin vanhalla ”työmaallaan” (Phoenix Open) viikko sitten.

”Champions Tour on meille taivaan lahja, sillä harvassa lajissa voi jatkaa ammattiaan kun ikä tulee vastaan. Minua motivoi yhä se, että voin kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Uskon, että voitto PGA Tourilla on kohdallani vielä mahdollista.”

Champions Tourilla suurin osa pelaajista on pitkän linjan ammattilaisia, mutta Boca Ratonissa toisen sijan jakanut Spittle muodostaa tähän sääntöön poikkeuksen. Hän teki 25-vuotisen uran vakuutusbisneksessä siirtyen ammattilaiseksi vasta vuonna 2004.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje