[13][26]

[13][26]
Champions Tour - Kilpagolf

Lee Janzenille ensimmäinen voitto sitten 90-luvun

Lee Janzen palasi voittajaksi Champions Tourin kauden kolmannessa kilpailussa. Kuva: Getty Images

Lee Janzen päätti poikkeuksellisen pitkän voitottoman jaksonsa noustuaan Floridassa pelatun Champions Tourin kisan ykköseksi. Janzen päihitti Bart Bryantin ensimmäisellä uusintareiällä. Kaksikko oli päätynyt ACE Group Classic –turnauksessa 54 reiän jälkeen tasatulokseen 200 (-16) lyöntiä.

Janzen tarvitsi finaalikierroksen viimeisellä reiällä birdien, päästäkseen uusintaan hurjasti sunnuntaina kirineen (62) Bryantin kanssa.

Ykköstila TwinEagles Golf Clubilla pelatussa kilpailussa toi Janzenille suuren helpotuksen. Kaksinkertainen U.S. Open –mestari ei ollut voittanut henkilökohtaista turnausta yli 16 vuoteen. Tuoreen ja edellisen voittonsa välissä Janzen ehti pelata peräti 413 kilpailua.

Pari päivää kärjessä pysytellyt Colin Montgomerie (-12) ei saanut päätöskierroksella itsestään parasta irti. Kahden 66 lyönnin kierroksen jälkeen käteen jäi tulos 72, ja Monty putosi kisassa viidenneksi.

Champions Tourin toinen eurooppalainen menestyssuosikki Bernhard Langer oli kahden kierroksen jälkeen (71-66) kohtalaisen hyvin kuvassa mukana, mutta saksalainen jätti leikin sikseen jo lauantaina. Hän palasi kotiinsa Boca Ratoniin tyttärensä Christinan seuraksi, joka toipuu vastikään tehdystä selkäleikkauksesta.

Charles Schwab Cupin pistejohdossa jatkaa kauden avausturnauksen voittanut Miguel Angel Jimenez.