[13][26]

[13][26]
Ladies European Tour

Noora Tamminen top 15:een Barcelonan LET-turnauksessa

Kaikki neljä suomalaista onnistuivat Mediterranean Ladies Openin finaalikierroksella. Tiia Koivisto kunnostautui LETAS-kiertueen turnauksessa Azoreilla.

Noora Tamminen (-7) nousi jälleen parhaaksi suomalaiseksi Club De Golf Terramar -kentällä sunnuntaina päättyneessä naisten Euroopan kiertueen kilpailussa.

Vaisun avauspäivän jälkeen hienosti itsensä koonnut Tamminen sivusi 64 lyönnin tuloksellaan neljännen kierroksen kovinta tulosta, ja nousi tulosluettelossa jaetulle 15. sijalle.

Tamminen onnistui päätöspäivanä lähes tuplaamaan kolmella aiemmalla kierroksella kokoamansa birdiemäärän. Hän teki molemmille kenttäpuoliskoille neljä birdieä, ainoan bogin osuttua seitsemännelle reiälle.

Tuusulalainen on pelannut tällä kaudella neljä turnausta LET:llä. Kaksi ensimmäistä päättyi karsiutumiseen, viime viikolla Marokossa pelatussa Lalla Meryem Cupissa hän oli seitsemäs.

Myös muut suomalaiset pelasivat varsin hyvin Barcelonan turnauksen finaalikierroksella; Krista Bakker (-5) oli niukasti ainoa joka ei onnistunut sunnuntaina alittamaan 70 lyönnin rajaa. Hän sijoittui kisassa mukavasti 19:nneksi.

Minea Blomqvist-Kakko (-4) oli 23:s ja ensin mainitun ohella niin ikään kisan parhaan kierroksensa päätöspäivänä pelannut UrsulaWikström (+1) 49:s.

Mediterranean Ladies Openin kärkikolmikko Florentyna Parker, Anna Nordqvist ja Carlota Ciganda päätyi 72 reiän jälkeen tasatulokseen 269 (-15). He olivat tasoissa jo ennen finaalikierrosta, joten kaikille kirjattiin sunnuntaina tulos 66.

Parker korjasi lopulta potin uusinnassa.

Naisten Euroopan kiertueella jäädään nyt kahden kuukauden tauolle. LET:n seuraava turnaus, Turkish Ladies Open, pelataan Antalyassa juhannusviikolla.

Koivisto neljäs Azoreilla

Tiia Koivisto (+1) vastasi kauden toistaiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta naisten haastajakiertueella. Hän pelasi Azores Ladies Openissa finaalikierroksen kovimman tuloksen (71), ja jäi voiton vieneestä Englannin MeghanMaclarenista (-2) kolmen lyönnin päähän.

Walesin Chloe Williams ja Ranskan Eva Gilly (par) jakoivat kolmannen sijan.

Linda Henriksson (+6) oli 15:s ja Ranskassa pelatussa kauden avauskisassa ainoana suomalaisena päätöskierrokselle selviytynyt Leena Makkonen (+7) 22:s.

Marika Voss ja Jenna Mäihäniemi eivät selvittäneet cut-rajaa.