27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomessa ei pelata LET-kisaa vuonna 2024

Vuonna 2023 Suomen LET-kisa pelattiin Pickalan Park-kentällä.

Tavoitteena on järjestää kisa taas välivuoden jälkeen.

Golfliiton hallitus vahvisti marraskuun kokouksessaan, että Ladies European Tourin osakilpailua ei pelata Suomessa ensi vuonna. Syyt ovat taloudellisia. Edellytyksiä tapahtuman järjestämiselle ei onnistuttu varmistamaan yhdessä kisan järjestävän kentän, kisasta oli solmittu aiesopimus, ja potentiaalisten pääyhteistyökumppaneiden kanssa. Kisa on järjestetty Suomessa kolmena viime vuonna.

Tehdyn päätöksen taustalla ovat kylmät talousluvut. Jo pelkästään kisaan vaadittava palkintopotti on entistä suurempi. Hankaluuksia lisäsi se, että kisan televisiointia ei saatu varmistettua ajoissa. Se taas olisi elintärkeä kumppanimyynnin kannalta, joten yhtälöstä ei saatu muodostettua kannattavaa.

”Ymmärrän toki tilanteen sekä liiton kannalta että kaikkien kumppanitahojen näkökulmasta. Ajat ovat haastavat monelle yritykselle, markkinointiresursseja kohdistetaan melko varovaisesti ja entistä tiukemmalla harkinnalla. Liiton osalta on tietysti selvää, että perustoiminnot ja niiden kehittäminen pitää ensisijaisesti varmistaa, onhan kyse pitkälti myös jäsenistöltä kerättävien resurssien kohdistuksista”, Golfliiton promoottori ja kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen sanoo Golfi.fi-sivustolla.

Katseet suunnataan nyt tulevaisuuteen. Tavoitteena on, että vuosi 2024 on vain välivuosi, ja että vuosina 2025–2027 kisa järjestettäisiin taas Suomessa. Se ei kuitenkaan ole pelkästään suomalaisten halusta kiinni, sillä nyt vapautuva paikka kisakalenterissa kiinnostaa mahdollisesti muitakin. Jos joku muu taho paikan jo ensi kaudella täyttää, on sillä todennäköisesti ainakin henkinen etuajo-oikeus kisan järjestämiseen seuraavinakin vuosina.

”On selvä, että Ladies European Tourin näkökulmasta tämä on pieni pettymys. Suomi on osaava, vastuullinen ja luotettava järjestäjä, josta halutaan pitää kiinni. Kiertue on pelaajien, ja pelimahdollisuuksien väheneminen ei tietenkään ole positiivinen asia. Tunne on kuitenkin, että välivuodesta huolimatta meihin luotetaan edelleenkin ja kalenteripaikka löytyy tuleville vuosille. Meillä on myös jo nyt osoittaa erittäin kiinnostuneita kumppaniehdokkaita ja hyviä kenttävaihtoehtoja, joten näiltä osin tulevaisuus näyttää edelleen valoisalta. Työ jatkuu”, Juvonen summaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Sergio says:

    Anteeksi vaan, mutta mitä tekemistä Golfliitolla on ammattilaiskilpailun järjestämisen kanssa? Golfliiton toimenkuva liittyy käsittääkseni ainoastaan amatöörigolfin edistämiseen. Jos suomalaisten naispelaajien pelimahdollisuuksia halutaan edistää, niin järjestäkää mieluummin vaikka kaksi LETAS -kisaa, tulee paljon halvemmaksi ja useampi suomalaispelaaja saa kortteja muihin LETAS -kisoihin ulkomailla. Pickalan kisa veti liiton resurssit kuiviin viime kesänä, halutaanko sitä tosiaan uudestaan? Kenen kunnianhimoa tässä tyydytetään?