7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kutsun Hollannin ET-kisaan saanut Sami Välimäki: ”Mahtavaa päästä nauttimaan viikosta”

Sami Välimäen tavoitteena on pelata neljä ehjää kierrosta Amsterdamissa. Kuva: SGL

Kolme turnausta tänä vuonna Saksan kiertueella voittanut Välimäki mittaa KLM Openissa taitojaan maailman huippujen kanssa.

Torstaina Amsterdamissa käynnistyvään Euroopan kiertueen turnaukseen osallistuu kolme suomalaista – siitäkin huolimatta, että Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen viettävät väliviikkoa. Yllätysnimenä KLM Openin osallistujien joukkoon liittyy Sami Välimäki, joka sai kutsun palkintoarvoltaan kahden miljoonan euron kilpailuun.

Paikan The International -kentällä pelattavaan kisaan Välimäelle järjesti hänen manageritoimistonsa.

”Ihan huikea fiilis, että sain mahdollisuuden pelata. Onhan se mahtavaa päästä pelaamaan huippujen kanssa samaan kisaan, ja nähdä, miten European Tourilla järjestetään kilpailuja”, Välimäki sanoi.

Harjoituskierrokselta tiistaina tavoitettu Välimäki kertoi ensituntuman perusteella tasaisen links-tyyppisen kentän sopivan hyvin omaan pelitapaansa.

Nokia River Golfin pelaaja on ollut viime aikoina vahvassa vireessä. Hän voitti elokuussa peräkkäisinä viikkoina kaksi Pro Golf Tourin kilpailua ja sijoittui heti näiden jälkeen Nordic Liigan kalenteriin kuuluvassa Timberwise Finnish Open hosted by Jaakko Mäkitalo -kilpailussa neljänneksi.

”Peli tuntuu hyvältä, ja on mahtavaa päästä nauttimaan viikosta.”

Välimäelle, 21, ensimmäinen ammattilaisvuosi on ollut menestys. Tsekin Karlovy Varyssa vajaat kolme viikkoa sitten otettu ykköstila oli kauden kolmas sinetöiden hänelle kattavan pelioikeuden Challenge Tourille kaudeksi 2020. Tämän lisäksi koossa on neljä muuta top 10 -sijoitusta.

Vuoden 2018 EM-kultajoukkueeseen kuuluneella Välimäellä on hyvien otteiden myötä noussut itseluottamus korkealle. Päämääränä ET-debyytissä on esittää viikonlopun kierroksille oikeuttavaa ryhdikästä golfia.

”Kisassa tavoitteenani on pelata neljä ehjää kierrosta”, Välimäki sanoi.

KLM Openilla on ollut sementoitu asema Mikko Korhosen kilpailukalenterissa. Korhonen ei ole jättänyt kisaa väliin vuosiin, eikä hän ole koskaan karsiutunut turnauksessa. Aikaisemmasta kokemuksesta ei ole sanottavammin hyötyä tänä vuonna, kun kisa pelataan ensimmäistä kertaa The Internationalilla.

Korhosen paras sijoitus KLM Openissa on vuoden 2015 seitsemäs sija niin ikään links-henkiseltä Kennemerin merenrantakentältä.

”Tämä on joka vuosi hieno kisa pelata. Tänä vuonna tarjolla on uusi kenttä kaikille. Vaikuttaa ihan hyvältä. Kovin pitkä tämä ei ole, mutta griinit ovat pieniä ja niiden ympäristöt haastavia”, Korhonen luonnehti.

”Vähän riittää kropan kanssa haasteita, pitää herätellä itseään taas väliviikon jälkeen. Mitään jumeja ei ole, mutta lyöminen ei vielä tuntunut hyvältä”, hän kertoi tiistaina.

Kilpailussa pelaa suomalaisista myös Kim Koivu. Maailman kärkipään pelaajista nimekkäimmät osallistujat ovat Masters-voittajat Sergio Garcia ja Patrick Reed sekä Euroopan kiertueella 24 turnausta voittanut Lee Westwood.

Hollannin kisan voittoa puolustaa Wu Ashun, joka kiilasi viimeisen reiän birdiellään lyönnillä Chris Woodin edelle.

Suomalaisten lähtöajat KLM Openin ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

13.45 David Cooke USA-Austin Connelly CAN-Kim Koivu
13.55 Joakim Lagergren SWE-Sean Crocker USA-Sami Välimäki
14.35 Robert Karlssson SWE-Romain Wattel FRA-Mikko Korhonen

Lue seuraavaksi: Sami Välimäelle toinen perättäinen voitto Saksan kiertueella – saavutti kortin Challenge Tourille

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)