23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Sami Välimäelle toinen perättäinen voitto Saksan kiertueella – saavutti kortin Challenge Tourille

Sami Välimäki taivutti kauden kolmannen voittonsa Pro Golf Tourilla. Kuva: Getty Images

Välimäen debyyttikausi ammattilaiskentillä on sujunut loistavissa merkeissä.

Sami Välimäki otti riemastuttavasti toisen perättäisen voiton viikonvaihteessa Tsekin Karlovy Varyssa käydyssä Pro Golf Tourin kilpailussa. Hän pelasi kisan päätöskierroksella tuloksen 67 jättäen isäntämaan Ondrej Lieserin kolmen lyönnin päähän.

Välimäki teki sunnuntain kierroksella viisi birdieä ja yhden bogeyn. Koko viikon aikana kokonaistulokseen 200 (-13) päätynyt pelaaja täräytti CzechOne Openissa yhden eaglen ja 15 birdieä.

”Aika samanlainen viikko kuin edellinen. Pystyin pitämään palloa hyvin pelissä ja hyödynsin kaikki paikat, mitä oli mahdollista ottaa”, Välimäki sanoi.

”Tänään oli aika stressaava päivä, kun tiesi tilanteen, että voitto on otettava. Sain kuitenkin hoidettua hyvin asiat etuysin loppupuolella. Virheetön takaysi varmisti voiton.”

Saksan kiertueen kolmas voitto nosti Nokia River Golfin kasvatin kolmanneksi PGT:n rankingissa. Viisi parasta saa hyvän kategorian Challenge Tourille kaudeksi 2020, Välimäen ei kuitenkaan tarvitse enää kantaa ranking-sijoituksestaan huolta, sillä kolmas voitto tuo hänelle automaattisesti kortin Euroopan kakkoskiertueelle.

”Kortti on nyt taskussa. En ole vielä ehtinyt miettiä ensi kautta, mutta tarkoitus olisi mahdollisimman nopeasti alkaa tekemään yhteistyösopimuksia.”

Miesten viimevuotiseen EM-kultajoukkueeseen kuuluneelle Välimäelle, 20, ensimmäinen kausi ammattilaiskentillä on ollut menestys. Voittojensa ohella hän on koonnut vaativalla Pro Golf Tourilla tänä vuonna kolme muuta top 10 -sijoitusta. Kauden meriitteihin kuuluu myös kotikentällä Nokialla pelatun Finnish Tourin kilpailun voitto.

Viime syksyn karsinnoista paikan PGT:lle saanut Välimäki kertoi alkuvuodesta halunneensa Nordic Liigan sijaan Saksan kiertueelle, jossa rahanjako on tasaisempi kuin Pohjoismaiden kiertueella. Se avaisi helpommin näkymät parempaan ranking-menestykseen, hän sanoi tuolloin.

Tämä reitti osoittautui lopulta onnistuneeksi valinnaksi.

Saksan satelliittikiertueella hän arveli kauden alla viihtyvänsä siksikin, koska Keski-Euroopan kisa-areenoilla ei ole yhtä tuulista kuin esimerkiksi Tanskassa, jossa käydään merkittävä osa Nordic Liigan turnauksista. Korkealle palloa lyövä pelaaja on parhaimmillaan tyynessä säässä.

Pro Golf Tourilla on nyt edessä pitkä tauko, kunnes syys-lokakuun vaihteessa on edessä kauden viimeinen, Hampurin kaakkoispuolella pelattava päätöskilpailu.

Kyseessä on palkintoarvoltaan 50 000 euron turnaus, jossa Välimäellä on mahdollisuudet kamppailla edellään olevien edesottamuksista riippuen vielä ranking-voitosta Castanea Resort Championshipissä.

Välimäki nousee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla viidenneksi parhaaksi suomalaiseksi, välittömästi ET-nelikon taakse.

Juttua muutettu 25.8. klo 17.17 koskien Sami Välimäen kolmannen voittonsa myötä saamaa Challenge Tour -korttia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)