[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - PGA Tour

Korkin kiinni laittanut Chris Kirk rakentaa paluuta huipulle

Chris Kirk uskoo pelien sujuvan paremmin, kun mielessä on tärkeämpiä asioita kuin voittojen tavoittelu. Kuva: Getty Images

Runsaan alkoholin käytön ja masennuksen vuoksi pitkään sivussa ollut Kirk paineli Detroitin turnauksen kärkipaikalle.

Maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 16 ollut Chris Kirk kiilasi Detroit Golf Clubilla meneillään olevan Rocket Mortgage Classic -kilpailun kärkeen. Avauspäivän jälkeen top 10:n ulkopuolella ollut nelinkertainen PGA Tour -voittaja pelasi toisella kierroksella tuloksen 65, ja on kisan puolivälissä kokonaistilanteessa -12.

Kirk, 35, palasi viime marraskuussa takaisin PGA Tourille oltuaan yli puoli vuotta sivussa runsaan alkoholin käytön ja masennuksen vuoksi. Kirk paljasti uineensa synkissä vesissä, ja tajusi viime keväänä, että hänen on pakko tehdä konkreettinen muutos elämässään.

”Silloin tajusin, ettei tilanne ole enää kontrollissa. Tein jatkuvasti jotain, mitä en edes halunnut tehdä”, FedEx Cupissa kakkoseksi vuonna 2014 sijoittunut Kirk kertoi.

Kierre oli valmis, kun oluen nautiskelu vaihtui väkevämpien juomien käyttöön. Lopulta hänen täytyi juoda iltaisin riittävästi selvitäkseen seuraavasta päivästä.

Kirk vetäytyi kentiltä toukokuussa 2019 ilman tarkempaa käsitystä, milloin olisi valmis pelaamaan. 12-vaiheinen kuntoutusohjelma alkoi vähitellen tehota, ja hän kilpaili loppuvuodesta ensimmäisen kerran seitsemään kuukauteen.

Paluu oli kaikkea muuta kuin helppo: Kirk sijoittui Meksikossa 33:nneksi, mutta karsiutui heti seuraavalla viikolla St. Simonsin saarella pelatussa kilpailussa. Myös alkuvuosi sujui mollivoittoisesti hänen ulos viikonlopun kierroksilta neljässä peräkkäisessä turnauksessa.

Pitkän koronatauon päättäneessä Texasin kisassa tuli 60. sija, kunnes Kirk katkaisi juhannusviikolla pelatussa USA:n kakkoskiertueen Korn Ferry Tourin turnauksessa yli viisi vuotta kestäneen voitottoman jakson. Esitys oli poikkeuksellisen ryhdikäs, sillä hän teki Floridassa neljän päivän aikana ainoastaan yhden paria heikomman reikätuloksen.

”Alan hiljalleen saada juonen päästä kiinni. En tosin ole vielä pelillisesti sillä mukavuusalueella, jossa olin viisi vuotta sitten. Kaikkein paras fiilis itselläni on kuitenkin jostain, mitä en voi saavuttaa golfkentällä”, Kirk sanoi perjantaina viitaten raitistumiseensa.

”Luulen, että osaan ottaa pelaamisen nykyään vähän rennommin. Tietysti haluan pelata hyvin ja voittaa turnauksia, mutta se ei ole enää sellainen elämän ja kuoleman kysymys kuin joskus oli tapana olla.”

Paalupaikkaa Kirkin kanssa Detroitissa jakaa edellisen kilpailunsa pari viikkoa sitten voittanut Webb Simpson. Muun muassa Bryson DeChambeau, Matthew Wolff ja Seamus Power ovat kolmatta sijaa jakavien joukossa. Eroa kärkeen on yksi lyönti.