Kolme suomalaista top 10:ssä Midien EM-kotiturnauksessa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kolme suomalaista top 10:ssä Midien EM-kotiturnauksessa

Vasta tällä viikolla amatöörioikeutensa takaisin saanut Niklas Virta lähti vähäisellä harjoitusmäärällä Midien EM-kisoihin. Alku näyttää lupaavalta. Kuva: Marika Voss

St. Laurence Golfissa pelattava kilpailu käynnistyi suomalaismiehiltä mallikkaasti.

European Mid Amateur Championship käynnistyi torstaina ruotsalaiskomennossa, kun Daniel Olsson pelasi tuloksen 68 (-3). Tyyni ja lämmin sää sekä hyvässä kunnossa oleva kenttä olivat otolliset tuloksenteolle, ja 19 pelaajaa miehissä sivusi tai alitti ihannetuloksen.

Aamun ensimmäisissä ryhmissä lähtenyt Richard Heath johti pitkään tuloksella 69. Australialainen toimii siviilissä EGA:n eli Euroopan Golfliiton pääsihteerinä.

”Tavoitteeni on pelata parasta mahdollista golfia. Minun täytyy upottaa putteja, sillä en lyö niin pitkälle kuin osa pelaajista. Järkevä suunnitelma ja hyvä puttaaminen ovat avaimia loppuviikolle”, vuoden 2015 Euroopan mestari tiivisti.

Parhaina suomalaisina miehissä ovat kolmatta sijaa jakava Kymen Golfin Tuomo Paavola (70) sekä neljä pykälää alempaa löytyvät Peuramaan Jyri Siivonen (71) ja Espoon Golfseuran Niklas Virta (71).

Virran valmistautuminen kilpailuun oli sangen erikoinen. Aiemmin ammattilaisena pelannut espoolainen anoi amatöörioikeutensa takaisin viime kesänä, ja karenssi loppui vasta tällä viikolla. Kesän ainoa lomaviikko kuluu Lohjalla, jonka toiselta kentältä hänellä on nimissään myös kenttäennätys. Kisapäivään Kalkki-Petterillä hän oli tyytyväinen.

”Tasaista oli, lopun kaksi birdietä nostivat fiilistä. Luottavaisin mielin huomiseen, vaikka kierroksia on vasta seitsemän tälle kaudelle”, Virta kertoo.

Naiset mittelevät midien EM-kisoissa historiallisesti ensimmäistä kertaa. Parhaiten avauspäivänä pelasi 72 (par) lyönnillä kentän selvittänyt Hollannin Myrte Eikenaar. Suomalaisista parhaana on yhdeksättä sijaa jakava Pickala Golfin Milla Hallanoro tuloksellaan 79 (+7).

Archipelagia Golfin Nina Katajainen (81/+9) ja Etelä-Pohjanmaan Golfin Taina Olenius (81/+9) mahtuvat niukasti 15:n joukkoon.

Kisassa on mukana 108 miestä ja 36 naista yli 20 maasta. Kilpailussa pelataan 54 reikää. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen 54 parasta miestä ja 33 naista jatkavat lauantaille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje