27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kolme suomalaista ET-karsintojen toiseen vaiheeseen

Jaakko Mäkitalo aloitti ET:n esikarsinnat tyylikkäästi Italiassa.

Antti

Antti Ahokas oli Bogonossa pelatussa ET:n esikarsintaturnauksessa viides.

Neljä suomalaista on mukana kahden kuukauden kuluttua pelattavissa Euroopan Tourin toisen vaiheen esikarsinnoissa. Asia täsmentyi perjantaina, kun Antti Ahokas (5:s), Peter Erofejeff (9:s) ja JaakkoMäkitalo (19:s) venyivät kisassa 24 parhaan joukkoon.

Italian Bogonossa olivat karsimassa myös Markus Ervasti, Janne Martikainen, Kalle Samooja, JanneMommo, Tommi Laitto sekä Mikael Salminen. Heistä vain Ervasti (29:s) ja Martikainen (42:s) selvittävät kolmen kierrroksen jälkeisen cutin, jälkimmäisen jäätyä lyönnin pähän paikasta karsinnan toiseen vaiheeseen.

Englannin Crewessä jatkopaikkaa tavoitellut Joonas Hinkkanen karsiutui niin ikään kisan finaalikierrokselta kolmen kierroksen jälkeen. Crewen karsintojen ykkönen oli Englannin James Heath.

Italian karsintojen voiton jakoivat isäntämaan Marco Crespi sekä Espanjan Francis Valera. Kisaan eteläamerikkaista väriä tuonut Manny Villegas oli kymmenes. Tähtipelaaja Camilo Villegasin nuorempi veli, joka hiljattain voitti turnauksen USA:n kolmoskiertueella, Hooters Tourilla, selvitti näin tiensä vaivatta jatkoon.

Euroopan Tourin esikarsintojen toisen vaiheen kilpailut pelataan 26.-29. marraskuuta Espanjassa. Ahokkaan, Erofejeffin ja Mäkitalon lisäksi toiseen vaiheeseen selviytyi Itävallassa aiemmin syyskuussa karsinut Thomas Sundström.

Marko Kuivasaari

Suomalaisilla hyvin pullat uunissa Italiassa

Ennen Fubinessa pelattavan Euroopan Tourin ensimmäisen vaiheen karsintakisan päätöskierrosta kolme suomalaista on menossa jatkoon. Paras tilanne on Antti Ahokkaalla, jolla on hengitysvaraa viimeiseen jatkopaikkaan viisi lyöntiä.

Peter

Peter Erofejeff oli yksi kolmannen kierroksen parhaista Bogognossa.

Euroopan Tourin ensimmäisen vaiheen viimeisetkin turnaukset ovat jo finaalikierroksen kynnyksellä. Pitkä kaavan mukaan paikkaa joulukuussa pelattavaan karsintafinaaliin on tavoittelemassa iso joukko suomalaisia, joista toistaiseksi vain Thomas Sundström on varmistanut pääsynsä toiseen karsintavaiheeseen.

Sundström saanee tuttua seuraa Espanjaan, sillä Antti Ahokas (-9), Jaakko Mäkitalo (-7) sekä hienosti torstaina pelannut Peter Erofejeff (-6) ovat juuri nyt kiinni jatkopaikassa. Vain täydellinen romahdus jättää suomalaiset Bogonossa rannalle, Ahokkaalle ollessa parhaat asemat viiden lyönnin turvamarginaalillaan.

Myös 25:ntenä oleva Markus Ervasti (-4) on vain lyönnin päässä jatkorajasta. Muilla Bogognossa pelaavilla suomalaisilla onkin jo vähän totisempi paikka. Janne Martikainen (+1), Kalle Samooja (+3), Janne Mommo (+5), Tommi Laitto (+7) sekä Mikael Salminen (+12) voivat ottaa päätöskierroksen hyvän harjoituksen kannalta.

Crewessä, Englannissa karsiva Joonas Hinkkanen (+11) on niin ikään jo menettänyt mahdollisuutensa jatkoon.

Wychwood Parkilla pelattavan kisan kärjessä jatkaa Englannin James Heath (-7), Bogognossa kärkipaikan jakavat Ranskan Julien Grillon sekä Italian Marco Guerisoli (-13).

Marko Kuivasaari

Kolme suomalaista rajan oikealla puolella Italiassa

Kun Englannissa ja Italiassa tällä viikolla pelattavat Euroopan Tourin ensimmäisen vaiheen esikarsinnat ovat puolivälissä, on kolmella suomalaisella toinen jalka jatkopaikassa kiinni: Antti Ahokas, Jaakko Mäkitalo sekä Markus Ervasti mahtuvat Bogognossa 24 parhaan joukkoon.

Antti

Antti Ahokas on matkalla vaivatta kohti ET:n toisen vaiheen esikarsintoja.

Euroopan Tourin ensimmäisen vaiheen viimeiset esikarsinnat ovat meneillään Crewessä ja Fubinessa. Kun karsintaturnauksia on pelaamatta kaksi kierrosta, ovat suomalaisittain Antti Ahokas (-8), Jaakko Mäkitalo (-7)sekä Markus Ervasti (-4) hyvin juonessa mukana. Heistä kukin on niiden 24 pelaajan joukossa, jotka tulevat perjantaina saamaan paikan karsintojen toiseen vaiheeseen Espanjaan.

Suomalaiset eivät olleet toisella kierroksella aivan yhtä teräviä kuin kisan avauspäivänä, siitä huolimatta eroa karsintarajaan on vähintään (Ervasti) kaksi lyöntiä. Paras tilanne on jaetulla neljännellä tilalla olevalla Ahokkaalla, jolla on kuuden lyönnin ”hengitysmarginaali” kolmannen kierroksen alla.

Crewessä, Englannissa karsiva amatööri Joonas Hinkkanen (+6) pelasi myös toisella kierroksella tuloksen 75 ollen Wychwood Parkin kentällä pelattavassa kisassa kuusi lyöntiä karsintarajalla väärällä puolella.

Bogognossa kärkipaikkaa pitää hallussaan Italian Marco Guerisoli (-12), Crewessä paalulla on Englannin James Heath (-6).

ET:n ensimmäisen vaiheen esikarsinnat, Italia, muiden suomalaisten sijoitukset:

30. Janne Martikainen, -1. 30. Peter Erofejeff, -1. 52. Tommi Laitto, +2. 52. Kalle Samooja, +2. 63. Janne Mommo, +3. 84. Mikael Salminen, +9.

Marko Kuivasaari

Suomalaisilla hyvä aloitus ET:n esikarsinnoissa Italiassa

Euroopan Tourin ensimmäisen vaiheen esikarsintoja pelataan tällä viikolla Englannissa ja Italiassa. Jatkopaikka heltiää molemmilta karsintakentiltä n. 25 prosentille osallistujista. Bogognossa viisi suomalaista on avauskierroksen jälkeen rajan oikealla puolella.

Kiivas kamppailu paikoista Euroopan Tourin esikarsintojen toiseen vaiheeseen jatkuu tällä viikolla kahdella kentällä. Yhteensä 201 kilpailijaa on mukana Crewessä ja Fubinessa pelattavissa kisoissa, joista 23 ja 24 pelaajaa sekä jaetut jatkavat ET-kortin metsästystä marraskuun lopulla.

Wychwood Parkissa on suomalaisista mukana ainoastaan amatööri Joonas Hinkkanen, joka tarvitsi avauskierrokseensa 75 (+3) lyöntiä. Tällä tuloksella Hinkkanen on sijalla 55, josta nyt viimeisellä jatkopaikalla olevaan pelaajaan on matkaa kolme lyöntiä.

Crewen kisan kärkipaikan jakavat neljä alle pelanneet Etelä-Afrikan Le Roux Ferreira ja Englannin James Heath.

Bogognon kentällä on karsimassa iso suomalaisjoukko, joista peräti viisi pelaajaa on ensimmäisen kierroksen jälkeen 24 parhaan joukossa. Jaakko Mäkitalo jakaa tuloksellaan 66 (-6) kisan kärkipaikan yhdessä Sveitsin Claudio Blaesin ja Espanjan Francis Valeran kanssa. Kymmenen parhaan (T8) joukossa ovat myös tuloksen 68 pelanneet Antti Ahokas ja Markus Ervasti.

Heidän lisäkseen Tommi Laitto (69) sekä Janne Martikainen (70) mahtuvat karsintarajan paremmalle puolelle.

Muiden Bogognossa karsivien suomalaisisten sijoitukset:

30. Peter Erofejeff, 71, 55. Janne Mommo, 73, 74. Kalle Samooja, 75 ja 89. Mikael Salminen, 78.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje