11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kirkillä helppo päivä

Siirtyykö Chris Kirk sunnuntaina voittajien kirjoihin PGA Tourilla? © Getty Images

Jos golf näyttää joskus helpolta, niin Chris Kirk sai sen näyttämään sellaiselta lauantaina. Birdie toisensa jälkeen kolahti reikään, kun 26-vuotias kiertuetulokas siirtyi Viking Classicin kärkeen.

”En koskaan sanoisi tätä helpoksi, mutta olosuhteet ovat suosiolliset: tuulta ei ole ollut juuri ollenkaan ja griinit ovat täydelliset. Jos putti pysyy linjalla, niin se edistää huomattavasti asioita”, Kirk sanoi.

Kirk teki lauantaina Annandale Golf Clubin kentän sisääntulossa neljä peräkkäistä birdietä, matkalla tulokseen 64. Hän johtaa kisaa kolmen kierroksen jälkeen lyönnillä ennen SunghoonKangia, D.J. Trahania, George McNeilliä ja Peter Lonardia.

Tämän hetken parhaimpiin tulokkaisiin kuuluvan Kirkin kauden paras sijoitus on Shell Houston Openista, jossa hän sijoittui toiseksi Phil Mickelsonin jälkeen. FedExCupin pisteissä 46:ntena oleva pelaaja voitti viime vuonna kaksi turnausta Nationwide Tourilla päätyen kakkoskiertueen ansiolistalla kakkoseksi.

Myös toista sijaa jakava Kang on kauden 2011 tulokkaita. 24-vuotias korealainen on esiintynyt viime aikoina edukseen selvitettyään cutin US Openissa, lisäksi seuraavalla viikolla pelatun John Deere Classicin 12:s tila kertoo hänen potentiaalistaan.

Asevelvollisen piina

Sunghoon

Sunghoon Kang kuuluu Etelä-Korean lupaavimpiin pelaajiin. &copy Getty Images

Hyvän kauden alun jälkeen Kangille osui keväällä vaikeampi vaihe, kun hän missasi viisi cutia putkeen PGA Tourilla. Nihkeille esityksille on olemassa kuitenkin luonnollinen selitys: Kang suoritti maaliskuussa Etelä-Korean armeijaan liittyviä velvollisuuksia kotimaassaan. Tänä aikana hän laihtui selvästi eikä voinut juuri lainkaan harjoitella leipälajiaan.

Lauantai oli monelle pelaajalle rankka päivä, sillä Madisonin seutua vaivanneet ukkosmyrskyt aiheuttivat toisella kierroksella pitkiä keskeytyksiä. Tästä syystä mm. Kang joutui urakoimaan kolmantena pelipäivänä helteessä 36 reikää. Tosin hieman pilviseksi muuttunut sää teki pelaamisen jonkin verran siedettävämmäksi.

Toistuvat sateet ovat tehneet kentästä suotuisan kovia tuloksia ajatellen. Cut-rajaksi muodostunut neljä alle on kautta aikain alhaisin karsintaraja turnauksen historiassa.

Päivän parhaimmasta kierrostuloksesta (62) vastasi niin ikään kiertuetulokas Jim Renner. Kahdeksan lyönnin päässä kärjestä ollut Renner nosti itsensä samalla voittotaisteluun. ”Pelasin hieman aggressiivisemmin ja se palkittiin”, kaksi lyöntiä Kirkiä jäljessä oleva Renner sanoi.

Suoraviivaisuus on myös Kirkin taktiikka finaalikierroksella: ”On oltava edelleen aggressiivinen. Par-tuloksia on turha lähteä tekemään, se ei tule toimimaan.”

Korhosella tasainen sarja Sveitsissä

Mikko Korhonen pelasi Credit Suisse Challengen kolmantena päivänä Sempacherseen kentän par-tulokseen. Kierrossarja 70-70-71 oikeuttaa suomalaisen sijalle 42 ennen sunnuntain ratkaisuja. Challenge Touriin kuuluvan turnauksen keulille nousi Benjamin Hebert (-12). Steven Tiley, Federico Colombo sekä James Heath ovat kärjessä olevaa ranskalaista kolmen lyöntiä perässä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje