Kestääkö yllättäjien kantti? - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kestääkö yllättäjien kantti?

Michael Thompson piiskaamassa avaustaan PGA Nationalin nelosreiällä. Kuva: All Over Press

Tulostaso PGA Nationalin kentällä oli lauantaina kuin major-turnauksessa konsanaan. Viileässä ja tuulisessa säässä pelatulla kierroksella ei rikottu kenttäennätyksiä tai vietetty birdiejuhlia. Honda Classicin kisaareenalla on lisäksi sen verran paljon vesiesteitä ja tuhdit raffit, että kärjessä luulisi olevan pelkkiä maailmantähtiä. Tästä huolimatta turnauksen paalupaikkaa jakavat Michael Thompson ja Luke Guthrie – kaksi pelaajaa, jotka eivät ole koskaan voittaneet PGA Tourilla. Thompson sekä kiertuetulokas Guthrie ovat ennen kisan päätöskierrosta kokonaistilanteessa kahdeksan alle. Jälkimmäinen pelasi lauantaina ensimmäistä kertaa johtopallossa saaden tuloksekseen 71. Thompson pisti lyönnillä paremmaksi. Kahden World Tourin väliin sijoittuvassa kilpailussa riittää nimekkäitä pelaajia. Yksi heistä on loppuvuodesta Palm Beachin seudulle perheineen muuttanut Lee Westwood, joka pelasi kolmannen kierroksen lopun näyttävästi. Kolme bogia ulosmenossa tehnyt britti chippasi pallonsa reikään 14:llä ja upotti toiseksi viimeisellä pitkän birdeputin. Hän jakaa kolmatta sijaa Geoff Ogilvyn kanssa, joka pelasi Westwoodin tavoin tuloksen 70. Westwood ja Ogilvy ovat kärkikaksikkoa kaksi lyöntiä perässä.

Geoff Ogilvy pyrkii maailmanlistalla takaisin 50:n joukkoon. Kuva: All Over Press

Geoff Ogilvy pyrkii maailmanlistalla takaisin 50:n joukkoon. Kuva: All Over Press

Puttipelinsä kanssa sekaisin ollut Ogilvy lipsahti maailmanlistan 50:n ulkopuolelle vuoden päätteeksi, mikä vei häneltä automaattisen paikan Mastersiin. Nyt rankingissa sijalla 79 oleva australialainen nousisi takaisin Top 50:een, mikäli Honda Classicista irtoisi vähintään kakkostila ilman samassa tuloksessa olevia. Samalla Ogilvy saisi pikakutsun ensi viikolla pelattavaan Cadillac Championshipiin.

Kaikkiaan 11 pelaajaa on ennen finaalikierrosta neljän lyönnin sisällä. Tähän ryhmään kuuluvat mm. Rickie Fowler (-5), Charles Howell III (-5), Peter Hanson (-4), Keegan Bradley (-4) sekä Justin Rose (-4). Eagleen kierroksensa lopettanut Fowler (69) oli 46 viimeisestä kentällä olleesta pelaajasta ainoa, joka alitti lauantaina parin. Tiger Woods (E) oli Honda Classicissa vuosi sitten yhdeksän lyöntiä kärjestä ennen päätöspäivää. Hän hurjasteli viimeisen kierroksen tuolloin 62 lyönnillä ja nousi lopputuloksissa toiseksi. Woods pelasi lauantaina kolmannen peräkkäisen 70 lyönnin kierroksen. Eroa kärkeen on nyt kahdeksan lyöntiä. Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje