29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kaske ja Välimäki väänsivät jatkopaikan Australiassa, vaikka griinit tuottavatkin rutosti päänvaivaa

Viheriöt ja niiden ympäristöt haastavat suomalaisia isolla kädellä. Jatkopaikka heltisi silti molemmille.

Sekä Sami Välimäki että Janne Kaske pääsevät pelaamaan täydet neljä kierrosta Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluvassa Australian PGA Championship -kilpailussa. Suomalaiskaksikko jakaa kahden pelipäivän jälkeen kilpailussa 58. sijaa tuloksella +1. Tulos on viimeinen jatkopaikkaan oikeuttava noteeraus.

Välimäki teki perjantaina tuloksen 73 (+1). Kierros oli tasainen pitäen sisällään kaksi bogia ja yhden birdien. Välimäki myönsi, että olosuhteet Australian Queenslandissa Royal Pines Resortissa poikkeavat melkoisesti siitä, mihin hän Suomessa ja Euroopassa on tottunut.

”Griinien ympäristöt ovat täällä aika tiukat. Pieni missi väärään paikkaan maksaa helposti bogin. Griinien nurmi on erilainen, mihin olen tottunut. Täällä on iso graini, jota en ole oppinut lukemaan”, Välimäki sanoi.

Kaske joutui venymään loppuun asti yltääkseen jatkoon 74 lyöntiä vaatineen avauskierroksen jälkeen. Lopulta cut-raja jäi alapuolelle väylien kahden viimeisen väylän birkkujen ansiosta. Kasken kierrostulos oli 71 (-1).

Grainia griineillä on myös enemmän kuin missään muualla, missä olen pelannut.
– Janne Kaske

”Kahdeksannella reiällä (minun 17:s) löin hyvän wedgen puoleentoista metriin ja laitoin must-make-putin sisään. Vikalla draivi ja keskirauta griinin kanttiin, josta perus up&downilla birkku. Aika pitkään joutui jännittämään tuloksia, mutta kiva ettei hyvä rundi ja taistelu lopussa mennyt hukkaan”, Kaske kertasi.

Kaske on asunut pitkään Bangkokissa ja tottunut hyvin aasialaisiin olosuhteisiin ja kenttiin. Olosuhteet ja haasteet Australiassa ovat hänenkin mielestä poikkeuksellisen vaativat.

”Kenttä on todella hankala. Tiiltä ihan normaali, mutta griinien ympäristöt ja reunat viettävät poispäin joka reiällä. Griinin reunaan päätyvä lyönti valuu lähes poikkeuksetta 10 metriä sivuun, mistä on sitten hankalia chippejä tiedossa. Grainia griineillä on myös enemmän kuin missään muualla, missä olen pelannut”, Kaske kertoi.

Kisan kärkipäässä isäntämaa Australian pelaajat miehittävät lähes jokaisen sijan. Nimimiehistä Adam Scott (-7) jakaa kolmatta sijaa ja Cameron Smith (-5) seitsemättä. Kärkipaikkalle aussien isku ei kuitenkaan ole riittänyt. Johtoa pitää hallussaan Kiinan Yechun Yuan tuloksella -9.

Kisan palkintopotti on 1,5 miljoonaa Australian dollaria eli noin 927 000 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje