7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja vahvalla esityksellä top 10:n tuntumaan

Tulosluettelossa 20 sijaa nousseella Kalle Samoojalla oli perjantaina kuuden birdien päivä. Kuva: Getty Images

Myös viime viikon voittaja Sami Välimäki kiilasi Qatarissa jatkokierroksille.

Suomen tuoreimmat ET-kasvot, Kalle Samooja ja Sami Välimäki ovat pelaamassa hyvää turnausta Dohassa meneillään olevassa Qatar Mastersissa. Kaksikosta tukevan nousun esittänyt Samooja löi perjantaina sinivalkoisista kisan toistaiseksi kovimman tuloksen, ja myös neljä lyöntiä enemmän kierrokseensa käyttänyt Välimäki eteni viikonlopun kierroksille.

Samoojalla oli iso vaihde päällä heti kierroksen alussa iskettyään kolme birdieä putkeen. Ensimmäinen yhdeksikkö (10–18) päättyi bogiin, jonka hän kuittasi välittömästi kahdella peräkkäisellä birdiellä. Takaysin (1–9) puolivälissä turkulaiselle kirjattiin vielä yksi bogey ja yksi birdie.

Samooja jakaa päivän viimeisten ryhmien ollessa yhä kentällä 21. sijaa kokonaistilanteessa -5. Näkymät kolmannelle kierrokselle lähdettäessä ovat mainiot, sillä kärkeen on viisi lyöntiä ja kahdeksatta sijaa jakavat pelaajat ovat vain kahden lyönnin päässä.

Välimäki (-1) harmitteli avauspäivänä kaksijakoisen kierroksen jälkimmäistä puoliskoa, perjantaina tapahtumia riitti puolestaan pitkin kierrosta.

Hän teki Education City Golf Clubin kentän kakkosella eaglen, mutta etuysille mahtui vielä yhden birdien lisäksi kolme bogia. Sisääntulo käynnistyi birdiellä, kunnes Välimäki päätti toisen kolmannekseen bogiin. 17. reiän birdie helpotti näkymiä jatkopaikan suhteen, jota viimeisellä tullut bogey ehti hetken aikaa horjuttaa.

Takaa ei noustu enää ohi, ja 60. sijaa jakava Välimäki voi punoa uusia juonia lauantaille.

”Aikamoista sinkoilua ympäri kenttää, onneksi nähtävästi riittää viikonlopulle. Päivän esitys oli huono”, viime viikolla uran ensimmäisen ET-voiton Omanissa saavuttanut Välimäki kertoi.

Voiton tuoma huomio ja höykytys ovat yleensä sellaista luokkaa, että huippupelaajan valmistautuminen seuraavan viikon kilpailuun väkisinkin jonkin verran kärsii. Siihen nähden kiertuetulokkaan suoritusta kahdella ensimmäisellä kierroksella voidaan pitää mallikkaana.

Ensimmäisen päivän paras suomalainen Mikko Korhonen (+2) ei ollut perjantaina pelituulella. Yhden birdien, kolme bogia ja yhden tuplabogin sisältäneessä 75 lyönnin kierroksessa oli jatkopaikkaan nähden kolme lyöntiä liikaa.

”Semmoinen päivä tänään. Ei oikein mitään sanottavaa, kaikki oli yhtä huonoa”, Korhonen totesi.

Seuraavan kerran Korhonen pelaa Indian Openissa kahden viikon päästä, mikäli kilpailua ei peruta koronaviruksen takia. Ensi viikoksi suunniteltu Kenian kilpailu päätettiin jo jättää pelaamatta.

”Näyttää aika pitkältä tauolta nyt, Kenia peruttiin tänään ja Intia taitaa olla seuraava.”

Tapio Pulkkanen (+7) oli torstain jälkeen ennustetun cut-rajan yläpuolella, mutta toisen kierroksen tulos jäi pahasti piippuun. Syykin oli selvä.

”Lyönti ei oikein tänään kulkenut. Par-viitosten kakkoslyönnit ajautuivat sivuun, ja niistä tuli isoja numeroita. Pelissä on huono jakso tällä hetkellä, ja se täytyy kääntää tulevina viikkoina”, Pulkkanen sanoi.

Kahdeksan lyöntiä karsintarajasta jääneen ”Hattu-Tapion” 78 lyönnin kierros käsitti kaksi birdieä, kolme bogia ja kolme tuplabogia.

Qatar Mastersin puolivälissä paalupaikan jakavat Englannin Andy Sullivan ja Espanjan Jorge Campillo (-10). Kahdesti tuloksen 66 pelannutta kaksikkoa jahtaa lyönnin päässä viisi pelaajaa, joiden joukossa on myös kaksi pohjoismaalaista, Ruotsin Alexander Björk ja Marcus Kinhult.

Myös Tanskan Jeff Winther, Benjamin Poke sekä avauspäivän ykkönen, Nicolai Højgaard, mahtuvat kahdeksatta sijaa jakavien joukkoon tilanteessa seitsemän alle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • IlonenM says:

    Voisiko Pulkkanen nyt vahan himmata ja pelata nyt vaikka jonkin aikaa ne Par 5:et kolmella paalle. Eihan tuossa pelaamisessa ole mitaan jarkea tuolla tavalla pelaten. Eihan siella ole yhtakaan toista, joka sossii kierroksensa niilla vaylilla, jossa pitaisi tehda tulosta. Epakypsaa pelaamista.

  • MP-33 says:

    Pulkkasen tuloskortti on kieltämättä ollut kuin pakanamaan kartta jo parissa kisassa. Tosin tuplia ja triploja on vääntäneet monet muutkin tässä kisassa. Eiköhän Tapsan peli tuosta asetu uomiinsa – muistelen että aikaisemmillakin kausilla on E-Afrikan kisojen jälkeen tullut huonompi jakso ja sitten Euroopassa on taas alkanut kulkea. Toivotaan että kisoja yleensäkin pelataan kun alkaa näyttää homma huonolta tämän viruksen kanssa.