Kalle Samooja petrasi eilisestä – viikonloppuna hänen täytyy laittaa lisää klapeja uuniin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja petrasi eilisestä – viikonloppuna hänen täytyy laittaa lisää klapeja uuniin

Samooja tarvitsee kuumaa putteria jahdatessaan parempaa sijoitusta Euroopan kiertueen pistelistalla. Kuva: Stuart Franklin/Getty Images

Samoojan tähtihetki oli ensimmäisen kierroksen tavoin eagle.

Euroopan kiertueen finaalikilpailuiden sarja starttasi torstaina Turkissa. Suomalaisista ainoana tämän viikon kilpailussa on Kalle Samooja. Turkulaisen kauden loppupuolisko on ollut vahvaa tekemistä. Turkin kilpailun toisella kierroksella nähtiin jälleen napakkaa tekemistä Samoojalta.

Samooja starttasi perjantaihin ferrarimaisen vauhdikkaasti ja punaista merkattiin korttiin heti ensimmäisellä reiällä. Jatkoa seurasi kolmannella ja neljännellä reiällä, joilla Samooja onnistui birdieiden arvoisesti. Kierroksen ainoa tahra oli kahdeksannen bogey.

Takalenkin toisella väylällä nähtiin parasta Samoojaa, kun hän tälläsi siihen eaglen. Tuossa vaiheessa hän oli kierrostaan neljä alle parin. Viimeiset seitsemään reikää hän lasketteli maaliin pelkkien parien saattelemana, joten kierrostulokseksi muodostui -4.

”Hyvä, stedi nykäisy tänään. Eipä sillä tullut nousua tuloslistalla, mutta hyvän kierroksen päässä kärkisijoista. Kaikin puolin hyvää tekemistä tänään. Vähän olisi kaivattu tehoja takaysille. Pelissä on hyvä tunne, niin alhainen kierros saattaa vielä viikonlopun aikana risahtaa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Euroopan kiertueen finaalikilpailuissa ovat mukana tourin ehdoton parhaimmisto. Vaikka Samoojakin paransi kolme lyöntiä edellisestä päivästä, niin hänen sijoituksensa pysyi muuttumattomana. Kokonaistuloksella -5 hän jakaa 37 sijaa.

Kahden viimeisen päivän aikana Samoojan pitäisi parannella sijoitustaan mikäli hän mielii myös finaalikilpailuiden toiseen koitokseen ensi viikolle Etelä-Afrikkaan. Nedbank Golf Challengeen pääsee periaatteessa mukaan pistelistan 60 parasta pelaajaa, mutta ennen Turkin kilpailua Samooja oli toisella varasijalla olleessaan pistelistan 77:s.

Montgomerie Maxx Royal kentällä pelattava Turkin kisa on ollut toistaiseksi äärimmäisen tasainen. Kisan johdossa paahtaa Matthias Schwab. Itävaltalainen teki viimeiselle kolmelle reiälle kaksi birdieä ja nousi yksin kisan kärkeen. Häneen takanaan tulee neljä pelaajaa, joista varsinkin Ross Fisher oli ilmiliekeissä iskien kierroksellaan yhdeksän birdieä. Niiden lisäksi hän teki yhden bogeyn.

Schwabista kaksi lyöntiä perässä on viiden pelaajaan rykelmä. Heidän joukossa on toisen päivän suurimman harppauksen tuloslistalla tehnyt Robert MacIntyre. Skotti nakutteli yhdeksän birkkua ilman ainoatakaan bogeytöppäystä, mikä tarkoitti kahdeksan lyönnin ja 31 sijan parannusta torstaihin.

Edit: Lisätty Samoojan kommentit ja päivitetty tilanne kärkipelaajien osalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • MP-33 says:

    Kalle onkin pistellyt turnauksessa draiveja hyville mitoille esim. eilen average 326yds ja ihan kärkipäässä tässä mielessä. Ilmankos tullut pari eagleakin. Tänään ryhmässä Colsaerts, joka lienee edelleen yksi pitkälyöntisimpiä tourilla. Mutta kun lyöt pitkälle niin menee välillä hiukan sivuun ja se taas näkyy lähestymisissä. Mutta hyvää tekemistä Kallelta joka tapauksessa.