2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja janoaa voittoa, "ellei useampaakin", uransa kolmannella ET-kaudella

Getty Images

Perhearkeen talvilomallaan keskittynyt Samooja on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Jutusta löydät myös suomalaisten uudet lähtöajat torstaina.

Kalle Samooja käynnistää torstaina kolmannen kautensa golfin Euroopan kiertueella. Jo debyyttikausi oli vahva ja Samooja sijoittui pistelistalla 62:nneksi. Viime kaudella hän ylsi mukaan Dubain finaalikilpailuun asti ja kipusi rankingissa 42:nneksi.

17 pelaamassaan kilpailussa Samooja, 32, oli kertaalleen toinen, kertaalleen kolmas ja kertaalleen yhdeksäs. Yhdeksäs sija oli rahallisesti arvokkain, sillä se tuli kovatasoisessa Scottish Openissa. Dubain finaalissa Samooja pokkasi komean 23. sijan, vaikka keskittyminen taisi olla välillä kovalla koetuksella, syntyihän perheeseen kisan aikana toinen poika.

”Kun sain kauden pakettiin, niin suuntasin suoraan himaan tervehtimään uutta tulokasta. Loppuvuosi ja alkanutkin pyörivät pitkälti perheen parissa”, Samooja kertoo.

Alkavaan kauteen hän lähtee luottavaisin mielin. Etäisyyttä golfiin on saatu, vaikka on hän välillä ehtinyt harjoitellakin. Dubaihin Samooja lensi viime viikon maanantaina. Treeniseuraa hän on saanut Mikko Korhosesta ja Tapio Pulkkasesta.

”Pelin löytymisessä ei kauhean kauan pitäisi mennä. Nyt on pari päivää Abu Dhabissa viritelty kohti alkavaa kautta.”

Alkava kausi pelataan niin sanotusti normiasetuksin. Käytännössä se tarkoittaa, että ensimmäinen prioriteetti on pelioikeuden varmistaminen seuraavaksi kaudeksi. Se tapahtuu sijoittumalla pistelistalla 110 parhaan joukkoon, tai voittamalla kisan.

”Nyt alkaa niin sanottu normikausi, jolloin pelioikeudet pitää lunastaa, kuten ennen. Vaikka korona vielä isoa roolia näytteleekin arjessa, niin täytyy osata keskittyä olennaiseen. Matkustelu, arki kisoissa ja myös kotona, kun pitää miettiä, ketä voi nähdä. Tautia pitää pystyä välttelemään kaikin tavoin. Viime vuoteen poiketen se tulee olemaan eräänlainen haamu matkassa vielä aika pitkään”, Samooja näkee.

Samooja on päässyt pelaamaan voitosta uusinnassa kahteen otteeseen. Se on kasvattanut nälkää entisestään.

”Yksi tavoite on aika selvä, ja se on nostella kannua, ellei useampaakin. Pari rajaa olen asettanut rankingeihin, mitkä pitäisi ylittää, mutta ne tulevat hyvän pelin seurauksena.”

Suomalaisten lähtöajat torstaina (Suomen aikaa):

Tapio Pulkkanen 8.35
Mikko Korhonen 9.15
Sami Välimäki 13.20
Kalle Samooja  14.00

Golfpiste Podcast · #102 – Euroopan kiertue käynnistyy isolla kisalla, mistä lähtökohdista suomalaiset lähtevät kauteen?
Lue seuraavaksi: Euroopan kiertueella pelataan heti kolme isoa kisaa, jonka kokoisiin aukeaa paikka seuraavaksi toukokuussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje