11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf - Podcast

Euroopan kiertueella pelataan heti kolme isoa kisaa, jonka kokoisiin aukeaa paikka seuraavaksi toukokuussa

Suomen ET-nelikko pääsi tuulettamaan Sami Välimäen ykköstilaa Omanissa viime vuonna. Kenen vuoro on juhlia tänä vuonna? Kuva: Getty Images.

Kauden kolme ensimmäistä kilpailua ovat suuri mahdollisuus ja saattavat hyvin määrittää kauden kulkua pitkään.

Heti alkuun tarkennus, ennen toukokuun alkua Euroopan kiertueella toki pelataan isoja kisoja, mutta ei sellaisia, joihin mahtuisivat mukaan muut kuin kiertueen kerma.

Abu Dhabin (8,0 milj. USD), Dubain (3,25 milj. USD) ja Saudi-Arabian (3,5 milj USD) kisojen jälkeen seuraava palkintoarvoltaan yli 1,5 miljoonan ja Race to Dubai -pisteiltään yli 2750 arvoinen kisa, johon suomalaiset mahtuvat mukaan, pelataan vasta 12.–15. toukokuuta.

Sitä ennen ohjelmassa on kaksi WGC-kisaa ja The Masters. Näissä suomalaisia tuskin nähdään, lukuun ottamatta Meksikosta Floridaan siirrettyä WGC at The Concession -kisaa, jossa Sami Välimäki pääsee ensikerran haistelmaan WGC-kisan tunnelmaa.

Alkukauden kolmessa isossa kisassa jaetaan yhteensä 16 500 Race to Dubai -pistettä. Sen jälkeen pelattavissa kuudessa pienemmässä rivikisassa jaetaan 14 250 pistettä. Nyt on siis se kuuluisa paikka laukoa.

Alkumetrien asetelma kuvaa hyvin koko kautta. Kaikkiaan 44 kisasta niin sanotusti rivimiehille jää pelattavaa 34 kisan verran. Niistä yli puolet on palkintoarvoltaan maksimissaan 1,5 miljoonan ja pisteiltään 2000 tai 2750 suuruisia. Tänä vuonna menestyminen isoissa kisoissa on siis arvossaan.

Abu Dhabi Golf Coursella pelattava vuodenavaus on panoksiltaan ja tasoltaan kiven kova. Pelaajat tulevat kisaan hyvin motivoituneina ja latautuneina. Kenttä on haastava, ja silti voittotulokset ovat järjestään olleet kovia. Vuosi sitten Lee Westwood oli ykkönen tuloksella -19.

Suomalaisille Abu Dhabi on ollut ikävä kanto kaskessa. Parhaan sijoituksen otti Mikko Korhonen vuonna 2018. Hänen tuloksensa oli tuolloin -10 ja sijoitus 22. Myös kahtena aikaisempana vuonna Korhonen pelasi täydet kierrokset, mutta 2019 ja 2020 jatkopaikkaa ei irronnut.

Viime kausilta myös Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan saldo on sama: jatkopaikka on jäänyt Abu Dhabissa haaveeksi. Sami Välimäelle Abu Dhabin kisa on järjestyksessään ensimmäinen.

Valmentaja Timo Rauhala piipahti Golfpisteen podcastin vieraana keskustelemassa, mistä lähtökohdista suomalaiset alkavaan kauteen lähtevät. Rauhalan analyysit ja koko podcast kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa.

Golfpiste Podcast · #102 – Euroopan kiertue käynnistyy isolla kisalla, mistä lähtökohdista suomalaiset lähtevät kauteen?
Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen ei kärsi motivaation puutteesta uran 10. ET-kauden alla: ”Tavoite on nostaa kannua vielä joskus”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)