9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko: "Siitä se homma lähtee taas liikkeelle"

Pieni vastoinkäyminen häiritsi Roope Kakon valmistautumista Itävallan turnaukseen. © Getty Images

Elämä Euroopan kiertueella palaa normaalin päiväjärjestykseen Itävallan turnauksessa, jossa nähdään myös yksi British Openissa Top 10:een sijoittunut pelaaja. Lähellä Wieniä Atzenbruggissa pelattavan kisan voitti vuosi sitten yllättäen Englannin Kenneth Ferrie.

Suomalaisista Atzenbruggin turnaukseen on starttaamassa Roope Kakko, joka sijoittui Challenge Tourilla kolmanneksi viime sunnuntaina. Kakko johti Italian Leccessä pelattua kisaa toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen, mutta ei pystynyt lyömään päätöspäivänä kapuloita Espen Kofstadin rattaisiin.

Kakon kauden parhaana kisana voidaan silti pitää Nordea Mastersia. 17:s sija tuotti hänelle pohjoismaiden ainoassa ET-kisassa lähes 19 000 euron tienestit. Kakko lähtee keskiviikkona kisan ensimmäiselle kierrokselle seuranaan tämänvuotinen British Amateurin voittaja Alan Dunbar (am.) ja Steven Jeppesen. Kolmikko esitellään Diamond Country Clubin ykköstiillä klo 9.30 Suomen aikaa.

”Mailat jäi Italiaan, ja on kaksi reenipäivää joutunut kuluttumaan mailojen testaukseen, mutta sille ei mitään voi. Putterin jouduin ostamaan, kun ei sopivaa löytynyt. Huomenna yritetään osua ekaan väylään ja siitä se homma lähtee taas liikkeelle”, Kakko viestitti tiistai-iltana.

Bernd Wiesberger saa tällä viikolla vahvaa tukea kotiyleisöltään.  &copy Getty Images

Bernd Wiesberger saa tällä viikolla vahvaa tukea kotiyleisöltään. &copy Getty Images

Kakolla on pienistä vastoinkäymisistä huolimatta täydet mahdollisuudet onnistua Itävallassa. Alla on onnistuminen CT:llä, joten nappisuoritus voisi merkitä vaikka mitä. Hänelle, jos jollekin voiton soisi. Useasti on saatu todeta, että Kakon taidot riittävät pääkiertueella pelaamiseen. Nyt vain toivotaan, että taivaankappaleet olisivat hänen kannaltaan suotuisassa asennossa.

Aikaisemmin Austrian Openin nimellä tunnettu Lyoness Open pelataan nyt 22. kerran. Kisan ensimmäinen voittaja oli Bernhard Langer, jonka jälkeen palkintopokaalia ovat nostelleet mm. Paul McGinley, Richard Green sekä Irlannin avointen ykkönen Jeev Milkha Singh. Viime vuonna Ferrie kukisti kisan uusinnassa maanmiehensä Simon Wakefieldin. Tämä oli Ferrien ensimmäinen voitto ET:llä kuuteen vuoteen.

Yksi kisan mielenkiintoisimmista pelaajista on Thorbjörn Olesen, joka sijoittui British Openissa hienosti jaetulle yhdeksännelle tilalle. Tanskalainen esitti Lythamissa kolme kierrosta ennakkoluulotonta peliä, kunnes viimeisellä kierroksella ote hieman lipsahti. Tämä turnaus antoi Olesenille varmasti ison annoksen itseluottamusta.

Hänellä on plakkarissaan tältä kaudelta jo Sicilian Openin voitto, joten 22-vuotiaan pelaajan mahdollinen menestys Atzenbruggissa olisi täysin odotettua.

Myös Pablo Larrazabal pelasi Lythamissa täydet 72 reikää. Espanjalainen on esiintynyt tällä kaudella edukseen muutamassa kisassa, joten hyvän taisteluhengen päälle saatuaan hänenkin nimensä voi löytyä viikonvaihteessa tuloslistan yläpäästä.

Itävaltalaiset seuraavat tietysti silmä tarkkana omiensa esityksiä keskiviikkona alkavassa kisassa. Kotiyleisön suurimmat suosikit ovat Bernd Wiesberger ja Markus Brier. Huhtikuussa Ballantine’s Championshipin voittaneen Wiesbergerin sijoitus Race to Dubai -listalla on 34:s. Brier ei ole tällä kaudella ollut parhaimmillaan, mutta hän on kolminkertainen Itävallan avointen voittaja.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje