Johnson hakee revanssia Arizonassa - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Johnson hakee revanssia Arizonassa

Dustin Johnson on pelaaja jonka nousun kohden maailman terävintä kärkeä odotetaan jatkuvan © Getty Images

Dustin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

PGA Touriilla eletään varsinaista riehaviikkoa jossa yleisö saa ja sen oikeaastan pitää elää pelaajien lyönneissä mukana. Olutta ja pikaruokaa nautitaan valtavia määriä kun kymmeniä tuhansia ihmisiä kokoontuu TPC Scottsdalen kentän ja pelaajien ympärille mylvimään. Kliimaksi koetaan paitsi kisan päättyessä 18:lla, myös stadionmuotoon rakennetulla 16:lla joka on par-kolmonen. Pelaajat saavat kannustusta, aplodeja ja myös buuauksia riippuen siitä, miten lähelle lippua heidän pallonsa päätyykään.

Hole-in-oneja reiällä on juhlittu tällä vuosituhannella vain kerran (2002). Tiger Woods villitsi omalla holarillaan väkeä 1997, mutta Tiger ei tuon jälkeen ole Phoenixissa juuri pelannutkaan.

Viimevuotinen voittaja Hunter Mahan ja kakkonen, Rickie Fowler lukeutuvat taas suosikkeihin. Phoenixissa opiskellut Phil Mickelson sekä kauden ensimmäisissä kisoissaan lupaavasti yhdeksänneksi ja kolmanneksi sijoittunut Dustin Johnson saavat myös melkoiset huutomyrskyt aikaan. Johnsonin päällä on viimevuotisista US Openin ja PGA Championshipin tapahtumista tuhlaajapojan leima niin kauan, kunnes hän saavuttaa ensimmäisen major-voittonsa. Phoenixissa Johnson ei ole kentällä kokenut viikonlopun huumaa, sillä ainoassa aiemmassa esiintymisessään hän karsiutui jatkosta.

Jhonattan

Hyvin mielenkiintoista on nähdä sekin, onnistuuko Venezuelan Jhonattan Vegas jatkamaan menestyksiään voiton ja kolmostilan jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Phoenixin kisassa pitkät perinteet, ensimmäisen kerran pelattiin jo 1932. Yleisöä on enemmän kuin missään muussa PGA Tourin tapahtumassa majorit mukaanlukien. Maailmanlistan top-ten miehistä kisaamassa on vain Mickelson ja tällä mittarilla kisa jää jälkeen sitä edeltäneestä Torrrey Pinesin kilpailuista sekä helmikuun muista kisoista.

Seuraavilla kahdella viikolla pelataan taas Kaliforniassa. Ensin Pebble Beachin perinteinen pro-am, sitten Los Angelesin kisa jota Tiger Woods ei ole koskaan onnistunut voittamaan vaikka yrityksiä on toistakymmentä. Länsirannikon ”Swing” päättyy reikäpelimestaruuskisoihin jotka käydään Tucsonissa, Arizonassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje