9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Johnnie Walker Championshipissa tasaista

Syytä ollakin leuka pystyssä, sillä Francesco Molinari on Ryder Cup -joukkueessa. Molinari on ensimmäinen italialainen sitten Constantino Roccan, joka oli mukana joukkueessa vuonna 1995. © Getty Images

Johtoa ensimmäisen kierroksen jälkeen Gleneaglesissa pelattavassa Johnnie Walker Championshipissa pitää nimissään Richard Finch. Englantilainen pelasi ensimmäisen kierroksensa Skotlannissa kuusi alle parin. Bogittoman kierroksen pelannut Finch johtaa lyönnillä.
Tuloksessa viisi alle parin on viisi pelaajaa, kuten hyvää toista kautta perättäin pelaava Robert Rock. Englantilainen oli viime vuonna European Tourin Race to Dubai -rahalistalla sijalla 29. Tänä vuonna Rock on sijalla 36. Ensivoitto ET:lta on kuitenkin vielä saavuttamatta.
Mielenkiintoiseksi Johnnie Walkerin tuloslista kuitenkin käy vasta jaetulla seitsemännellä sijalla. Tuloksesta neljä alle parin listalta löytyy Francesco Molinari. Italialaisen jännitys Ryder Cupin suhteen on kuitenkin jo ohi. Molinarin paikkaa Euroopan joukkueessa uhannut Ross McGowan nimittäin vetäytyi kisasta torstain kierroksen jälkeen olkapäävamman vuoksi.
Molinaria jännittävämmässä samassa tilanteessa Ryder Cupin suhteen ovat Peter Hanson ja MiguelAngelJimenéz. Ruotsalainen Hanson on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 18 sijalla tuloksessa kolme alle parin ja Jimenéz tuloksella kaksi alle parin jaetulla 29. sijalla.
Parin Hanson-Jimenéz paikkoja yrittävät anastaa SimonDyson ja Alvaro Quiros. Dyson on kaksikosta enää kunnolla pelissä. Englantilainen jakaa kierroksen jälkeen seitsemättä sijaa. Alvaro Quiros on melkoisen urakan edessä, sillä espanjalainen pelasi torstain kierroksensa pariin ja jakaa 70. sijaa.
Kisa viimeisestä Ryder Cup -paikasta käy melkoisen monimutkaiseksi palapeliksi. Mikäli Simon Dyson mielii joukkueeseen, pitää hänen voittaa ja Jimenézin sijoittua kymmenen parhaan ulkopuolelle. Mikäli espanjalainen sijoittuu kympin sakkiin, mutta Peter Hanson on 43 parhaan ulkopuolella aukeaa joukkueesta silti paikka Dysonille. Avain kaikkeen on Dysonin sijoittuminen Gleneaglesissa.
Euroopan Ryder Cup -joukkueessa ovat nyt Molinarin lisäksi mukana Lee Westwood, Rory McIlroy, IanPoulter, Martin Kaymer, Graeme McDowell ja Ross Fisher.

Challenge Tourilla 30 tunnin avauskierros

Osa pelaajista ehti aloittaa kierroksensa Wales Challengessa jo keskiviikkona, kuten oli tarkoituskin. Kova sade illalla ja yöllä kuitenkin lykkäsi ensimmäistä kierrosta ja se saatiin päätökseen kaikkien pelaajien osalta vasta torstaina.
Kisaa johtavat norjalainen Marius Thorp ja italialainen Frederico Colombo tuloksella neljä alle parin.
Suomalaisilla Jakko Mäkitalolla ja Antti Ahokkaalla oli vaikea kierros. Mäkitalo aloitti kierroksensa tasaisesti ja teki 10 paria putkeen. Viimeisellä kahdeksalla reiällä korttiin merkittiin kaksi tuplabogia, birdie ja bogi. Mäkitalo jakaa kierroksensa jälkeen 113. sijaa. Ahokas pelasi kierroksensa seitsemän yli parin. Suomalainen teki kierroksellaan triplabogin, kaksi tuplabogia, bogin ja yhden birdien. Ahokas on jaetulla 133. sijalla.
Ilari Ceder
Euroopan Ryder Cup -kortit paljastuvat sunnuntaina
Miguel Angel Jimenez hyytyi Tsekeissä viimeisellä kierroksella seitsemänneksi, mutta on kiinni Ryder Cup -paikassa.  &copy Getty Images

Miguel Angel Jimenez hyytyi Tsekeissä viimeisellä kierroksella seitsemänneksi, mutta on kiinni Ryder Cup -paikassa. &copy Getty Images

Loput Ryder Cup -paikat ratkeavat Euroopan osalta tulevana sunnuntaina. Viime viikonloppuna Tsekeissä voittanut Ruotsin Peter Hanson, Espanjan MiguelAngel Jiménez ja italialainen Francesco Molinari yrittävät pitää paikkansa Ryder Cup -pistelistan viimeisinä, jotka karkeloihin vielä pääsevät.

Kolmikon paikkoja yrittävät ryövätä Simon Dyson, Ross McGowan ja AlvaroQuiros. Kivutakseen Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen Dysonin ja Quiroksen pitää voittaa viikonloppuna Skotlannissa pelattava Johnnie Walker Championship. McGowanille riittää kakkossijakin Gleneaglesista.
Suurena James Bond -fanina tiedetty Alvaro Quiros on voittanut tällä kaudella kerran. Espanjalainen voitti kotimaassaan pelatun Open de Espanan. Simon Dysonin edellisestä voitosta on reilu vuosi, englantilainen voitti kaudella 2009 kahdesti. Loppusyksyn viriävästä kisakunnosta viitteitä antaa PGA Championshipin 12:s sija.
Euroopan joukkueen kapteenin Colin Montgomerien ohella eurooppalaisten pelaajien kisakuntoa Gleaneaglesissa tarkkailevat myös apulaiskapteenit ThomasBjörn, Darren Clarke ja Paul McGinley.
Paikkansa Euroopan joukkueessa ovat lunastaneet jo Graeme McDowell, Lee Westwood (mikäli kuntoutuu), Ian Poulter, RoryMcIlroy, Martin Kaymer ja Ross Fisher.
Sam Torrance tekee historiaa
Sam Torrance on vireä viisikymppinen, joka pelaamisensa ohessa toimii kommentaattorina BBC:n golflähetyksissä.  &copy Getty Images

Sam Torrance on vireä viisikymppinen, joka pelaamisensa ohessa toimii kommentaattorina BBC:n golflähetyksissä. &copy Getty Images

Euroopan Ryder Cup -joukkuetta voitokkaasti vuonna 2002 luotsannut SamTorrance tekee viikonloppuna Gleaneaglesissa historiaa. Tai hän lähinnä vankistaa asemiaan historiankirjojen riveillä. Skotti Torrance pelaa nimittäin uransa 706:nnen kisansa European Tourilla.
Torrance on pelannut vähintään yhden kisan vuodessa ET:lla vuodesta 1972 – tai niin kauan kuin European Tour on ylipäätänsä ollut olemassa. Tulokaskaudellaan 1972 Torrance valittiin vuoden tulokkaaksi.
Skotti on voittanut uransa aikana 21 kertaa European Tourilla, edellisen kerran vuonna 1998. Vuodelta 2006 56-vuotiaalla on nimissään Hassan II Golf Trophyn voitto, mutta tuolloin kisa ei vielä kuulunut ET:n kisakalenteriin. Marokkolainen turnaus lisättiin European Tourin kalenteriin tänä vuonna.
European Seniors Tourilta Torrance on napsinut vähintään yhden voiton vuodessa sen jälkeen, kun vuonna 2004 liittyi kiertueelle. Tältä vuodelta skotin nimissä ei voittoa vielä ole.
Mikko Ilonen ei starttaa viikonlopun kisaan. Ilari Ceder

Teemu Tyryn spekulaatio Euroopan Ryder Cup -joukkueesta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje