25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

John Daly yllätysvalmiina Hong Kongissa

Maila käy backsvingissä edelleen varsin pitkällä, pallo lentää pitkälle ja välillä tarkastikin. John Dalyn haasteet liittyvät puttipeliin © Getty Images

PadraigAasian Tourin ja ET:n toinen perättäinen yhteiskisa pelataan perinteisesti Hong Kong Golf Clubin Fanling-kentällä. ET:n osasena se on ollut yhdeksän kertaa, espanjalaiset ovat voittaneet neljästi ( 2x Jimenez, Olazal, Lara).

Eurooppalaispelaajat ovat suosikkeja tälläkin kerralla. Pohjois-Irlannin parivaljakko Graeme McDowell & Rory McIlroy ovat listan kärjessä. Varsin yllättäen viimevuonna World Cupissa kakkosiksi sijiottuneista miehistä McDowell on noussut US Openin, Ryder Cupin ja Andalucia Mastersin myötä tähtirooliin.

”Pidän Hong Kongin kentästä ja koko kaupungista. Tiedän pystyväni pelaamaan hyvin täällä ja tavoitteeni on saada Martin Kaymeria kiinni rahalistalla niin paljon kuin mahdollista”, McDowell julisti kisan alla.

Ratkaisu siitä, kumpi rahalistalla nousee ykköseksi, tulee jokatapauksessa vasta Dubaissa.

John Dalyn lyönti kunnossa

Maila

Yleisömagneetiksi kisaan on kutsuttu myös John Daly, jonka parhaat esitykset viimeisten vuosien aikana ovat tulleet USA:n ulkopuolisista kisoista. Hän oli kaudella 2009 Italiassa toinen, päättyvän vuoden aikana Puerto Ricossa 24:s ja Skotlannin avoimissa 26:s. Daly uskoo edelleenkin mahdollisuuksiinsa-mikäli putti toimii.

”Lyön palloa erinomaisen hyvin, en vaan ole saanut viikonloppujen aikana tulosta aikaan. Putista se on ollut kiinni”, menestyksiensä aikaan loistavaa lähipeliä esittänyt Daly analysoi.

Kiinan Liang Wen-chong on kehittänyt svingiään ja noussut hyvien Japanin Tourin peliensä johdosta World Rankingin sijalle 63:s. Hän on isäntämaan käytännössä ainoa toivo myös Hong Kongissa. Paineiden alla Liang ei aio luhistua, vaan näkee tutuissa olosuhteissa olevan itselleen etua.

”Tunnen kentän hyvin, perheeni ja valmentajani ovat mukana, minulla on kaikki mahdollisuudet voittoon”, Liang hehkutti tiistaina.

Kilpailu käynnistyy torstaina. Mikko Ilonen ei mahtunut mukaan, hän oli tiistana kuudes varamies. Kiinaan Ilonen kuitenkin matkusti, hänellä oli yhteistyökumppaninsa Kone Oyj:n asiakastilaisuus Mission Hillsissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje