23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Janne Kasken tulikoe Pekingissä

Volvo China Openiin karsintojen kautta päässyt porvoolainen pelaa viikonloppuna uransa suurinta kilpailua Topwin Golf & Country Clubilla.

Hill Side Golf & Country Clubia Suomessa edustava Janne Kaske osallistuu torstaina käynnistyvään Kiinan  ensimmäiseen suureen kisaan, jota on pelattu yhtäjaksoisesti vuodesta 1995. Volvo oli ensimmäinen länsimainen automerkki, joka pisti ison markkinointirattaan pyörimään Kiinassa golfin ympärillä.

European Touriin Volvo China Open on kuulunut kaudesta 2005, palkintopottikin on hulppea, lähes 2,7 miljoonaa euroa.

Kokemusta paikallisista olosuhteista

Janne Kaske on pelannut viimeiset vuodet ensisijaisesti Aasiassa pääkiertuetta Asian Touria sekä ADT Touria kuin myös PGA China kiertuetta.

Li Haotong oli edelliskaudella kisan kautta aikojen neljäs kiinalainen voittaja. Kuva: Getty Images

Volvo China Openin komeat kentän ulkopuoliset puitteet eivät Kaskea huimaa.

”Aasiassa ja Kiinassa näihin on tottunut pienemmissäkin kinkereissä. Kenttä itsessään on hieman haastava lähinnä viheriöiden muotojen vuoksi. Tuuli on pyörinyt voimakkaana, joten viheriön oikealle tasolle osuminen on mennyt vaikeaksi. Ja se on täällä erittäin tärkeää”, Kaske kertoi ennen keskiviikon kenraaliharjoitustaan.

”Viheriön ympäristöstä täytyy ottaa vielä tatsia lähestymislyönteihin erilaisista makuista. Samoin täytyy miettiä tarkkaan, millä lyhyistä par-nelosista kannattaa lähteä lyömään avausta viheriötä kohden ja missä ei.”

Solmut aukeavat

Janne Kasken ylivoimaisesti paras vuosi on ollut 2015, jolloin hän voitti kahdesti ADT Tourilla ja oli kalenterivuoden päättyessä maailmanlistalla upeasti 426. Tätä seurannut vuosi oli viimeisiä kisoja lukuunottamatta vaikea.

Tuloksellisesti kahdeksan viimeistä kisaa ovat  olleet vähintäänkin kohtuullisia, joukossa on viisi sijoitusta 15:n joukkoon.

”Solmut ovat aukeamassa, silti en ole saanut parasta osaamistani irti. Lähden kisaan toiveikkaana, mutta ilman suuria odotuksia tai paineita. Kisailijoiden joukossa on paljon tuttuja Aasian ja Kiinan kisoista, kiva fiiilis olla mukana”, hän muotoilee.

Volvo China Openiin järjestettiin neljä erillistä karsintafinaalia, joista kustakin pääsi kolme pelaajaa mukaan. Kuva Getty Images.

Torstain startti on Suomen aikaa kello 8.20, perjantaina Janne Kaske kiertää jo aamuyöstä. Caddienä toimii hänen pitkäaikainen valmentajansa Tapio Santala, joka kirjoittaa kisaviikolta blogia.

European Tourilla esiintyminen on Kaskelle uran toinen, Thaimaan ET-kisassa Pattayalla Kaske karsiutui 2016 selvällä marginaalilla. Challenge Tourilla kisoja on takana 14, neljä kierrosta Kaske on pelannut kolmasti, paras sijoitus on 37. ja kokonaisansiot näistä 2000 euroa.

Jatkoonpääsy Volvo China Openissa tuottaisi minimissään lähes 5000 euroa, kisan ykkönen kuittaa 448.000.

”Elämyshän tämä kisa on ja hieno bonus hienon karsintakisan jälkeen. Nyt on mahdollisuus mittauttaa osaamistaan todella kovassa seurassa ja saada oppia sekä kokemusta”, Kaske ennakoi.

Pekingin kisan jälkeen hän matkaa Filippiineille muutamaksi viikoksi paikallisen kiertueen kisoihin, josta Bangkokin kupeessa majaa pitävä Kaske palaa pelaamaan Thaimaan ADT Touria.

Mikko Ilosesta ja Mikko Korhosesta ennakko myöhemmin keskiviikkona.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje