Irlantilainen pyörremyrsky Kaliforniassa – Pebble Beachin kisan 36 reiän ennätys uusiksi - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Irlantilainen pyörremyrsky Kaliforniassa – Pebble Beachin kisan 36 reiän ennätys uusiksi

Pitkälyöntinen Seamus Power löi perjantaina Pebble Beachin 18. reiän avauksen raudalla. Kuva: Getty Images

Seamus Powerilla on jo toinen käsi kiinni matkalipussa Augusta Nationalille.

Pebble Beachin kentän 18. reikä on nykystandardien mukaan lyhyt par-viitonen. Niin lyhyt, että kilpailua johtava Seamus Power (-16) saattoi avata merenrantaa myötäilevän viimeisen väylän raudalla.

Hetkeä myöhemmin hän löi pallonsa wedgellään reilun metrin päähän lipusta. Se johti päivän 10. birdieen ja AT&T Pebble Beach Pro Am -kilpailun uuteen 36 reiän ennätykseen.

”Wedgeni toimivat loistavasti – kolme tai neljä lyöntiä olivat aivan reiän vieressä. Lisäksi olen putannut todella hyvin. Se antaa mahdollisuuden koviin tuloksiin”, toistamiseen 64 lyöntiä kierroksellaan käyttänyt Power sanoi.

Kovia suorituksia häneltä on viime aikoina nähtykin. Power on pelannut tämän vuoden 14 kierroksestaan puolet vähintään tulokseen 65. Vahvassa vireessä oleva irlantilainen on ottanut Pebble Beachillä viiden lyönnin etumatkan toista sijaa jakaviin pelaajiin.

Pebble Beachin kisan 36 reiän edelliset ennätykset paranivat lyönnillä ja olivat peräisin vuodelta 2005 ja 2020. Phil Mickelsonin (129/-15) ja Nick Taylorin (129/-14) tulosten epäloogisuus selittyy sillä, että kilpailu pelataan kolmella kentällä, joista yhden par on 71 ja kahden muun 72.

PGA Tourin alkuvuoden turnauksia on ilmentänyt kova tulostaso, ja kiertueen 72 reiän ennätys rikottiin jo ensimmäisellä viikolla. Havaijilla ja Kaliforniassa on ollut tammi-helmikuussa poikkeuksellisen tyyntä, mikä on tehnyt kentistä huippupelaajien käsittelyssä paikoin säyseitä.

Waterfordista kotoisin oleva Power, 34, on jäänyt urallaan nimekkäämpien maanmiestensä varjoon. Kun pari vuotta nuorempi Rory McIlroy päätti ryhtyä ammattilaiseksi, Power aloitti opinnot East Tennesseen yliopistossa, ja siirtyi koulun college-golfjoukkueeseen.

Power eteni pikkukisojen kautta Korn Ferry Tourille ja edelleen PGA Tourille, jossa hän onnistui pitämään täyden korttinsa vain kerran kolmen vuoden aikana.

Heinäkuussa tapahtui iso käännekohta harvakseen Euroopassa nähdyn Powerin uralla, kun hän voitti Kentuckyn turnauksen, ja sai muun muassa kahden vuoden työrauhan.

Rion olympialaisissakin mukana ollut pelaaja on noussut maailmanlistalla sijalle 50. Jos hän on rankingin top 50:ssä maaliskuun viimeisessä listapäivityksessä, tietää se automaattista pääsyä uran ensimmäiseen Masters Tournamentiin.

Matkalippunsa Augustaan Power voisi jo varmistaa tänä viikonloppuna, hoitamalla homman kotiin Pebble Beachin näyttävissä maisemissa.

Pebble Beachin turnauksen osallistujalista on tänä vuonna poikkeuksellisen väritön, sillä huomattava osa kiertueen tähdistä on mukana samaan aikaan Asian Tourilla pelattavassa Saudi International -kilpailussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje