18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosen kiri ei riittänyt

Mikko Ilonen löysi pelinsä Gleneaglesissa liian myöhään. © Getty Images

Mikko Ilonen paransi perjantaina 13 lyöntiä torstain tulostaan, mutta karsiutui Gleneaglesin kentällä pelatussa Johnnie Walker Championshipissa viiden lyönnin marginaalilla. Ilosen tulos 68 oli vain kaksi lyöntiä päivän parasta heikompi. Kiinnikurottavaa jäi torstain mahalaskun myötä kuitenkin liikaa.

Ilonen osui viheriöille vain 11 kertaa, mutta griinin ulkopuolelle jäätyään hän hoiteli pallonsa joka kerta kahdella reikään. ”Missasin helppoihin paikkoihin ja puttasin hyvin. Yhden kolmen putin viheriön otin, se tuli pitkältä matkalta. Kovin paljoa ei jäänyt perjantailta jossiteltavaa, lyöminen oli sen tasoista, että kuumia paikkoja birdien tekoon aukeni harvakseltaan. Tulos oli kuitenkin erinomainen”, Ilonen sanoi. Viikonlopuksi hän jää Skotlantiin, ja matkustaa alkuviikosta Sveitsiin, jossa käynnistyy torstaina European Masters. ”Nyt vahvistetaan lyömistä viikonlopun yli. Paremmalla tolalla svingaamiseni toki on kuin viikko sitten, mutta ei se vielä vastaa omia odotuksiani”, hän jatkoi. Kisan toinen suomalaisedustaja Roope Kakko karsiutui jatkosta tuloksin 79-72.

Johnnie Walker Championshipin paalupaikkaa jakavat 36 reiän jälkeen Mark Foster ja Richard Finch. Tilanteessa kahdeksan alle olevia englantilaisia jahtaavat lyönnin päässä Paul Lawrie sekä avauspäivän ykkönen Brett Rumford.

Foster johti kisaa vuosi sitten lyönnillä ennen viimeistä reikää, mutta joutui bogin tehtyään neljän muun pelaajan kanssa uusintaan. Tuolloin voiton vei Tanskan Thomas Björn.

Päivän kovimmasta kierroksesta (66) vastannut Gregory Bourdy jakaa viidettä sijaa Paul Waringin kanssa. He ovat tilanteessa -6. Ryder Cup -paikasta Jose Maria Olazabalin joukkueeseen haaveileva Nicolas Colsaerts ja David Howell (-5) ovat seuraavina. Olazabal itse, kuten hänen RC-varakapteeninsa Darren Clarke ja Paul McGinley eivät selvittäneet kisan cut-rajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje