Ilonen: Nyt ei askel osunut lankkuun - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen: Nyt ei askel osunut lankkuun

Mikko Ilonen jäi pelikumppaninsa Robert Karlssonin varjoon perjantaina. Kuva: © Getty Images

Mikko Ilonen (69-73) menetti asemiaan Hassan II Trophyn toisena päivänä Agadirissa. Hän teki aamulla pelaamansa kierroksen 15. reiällä (Ilosen 6. reikä) eaglen, mutta tähän ilonaiheet jäivätkin. Birdieitä ei korttiin tullut koko päivänä, bogeja syntyi kolme. Lennokkaammalla pelituulella ollut Ilosen pelikaveri Robert Karlsson teki seitsemän birdietä.

”Ensimmäinen yhdeksikkö oli ehjää pelaamista, pallon saaminen reikään oli viheriöillä tänään vaikeaa. Sisääntulossa lyöminen oli rikkonaisempaa, huonoja suorituksia, joista rankaisuna korttiin tuli bogeja”, sijalla 29 oleva Ilonen sanoi.

”Tunne pelaamiseen ei ole lainkaan huono, ehkä jätin ne birdiet viikonloppuun. Nyt ei askel osunut lankkuun, sitä tämä toisinaan on.”

Kisaa johtava Alejandro Canizares on 12 lyöntiä Ilosen edellä.

Myös Roope Kakko (70-73) ylsi vaivatta jatkoon Marokon turnauksessa. Kokonaistilanteessa yksi alle oleva espoolainen majailee kisan puolivälissä niukasti 40:n joukossa.

”Päivä oli varsin haastava. Alussa oli mahdollisuuksia, putti ei uponnut ja menetin momentumin. Sisääntulossa jouduin taistelemaan useaan otteeseen, hädin tuskin siinä sinniteltiin reiältä toiselle”, Kakko sanoi.

”Yksi päivä voi muuttaa paljon, eväät parempaan ovat olemassa. Lauantaista voi tulla ”moving day”, toivottavasti kohdallani tuloslistalla ylöspäin.”

Viikonvaihteen kilpailu on Kakolle kauden viides. Hän on päässyt Qataria lukuun ottamatta muissa jatkoon. Cut’in läpäisyprosentti on ilahduttavasti 80.

Kärjessä olevan Canizaresin ensimmäisestä ja edellisestä ET-voitosta on kulunut jo kahdeksan vuotta. Espanjalainen saavutti ykköstilan vuoden 2006 Russian Openissa pelattuaan vasta kolmatta turnaustaan Euroopan kiertueella. Tämän jälkeen hän on tilastoinut ET:llä lähes 200 kilpailua.

Meneillään oleva kausi on sujunut Canizaresilta mukavasti. Kahden Top 10 -sijoituksen myötä hänen menestysmahdollisuutensa Agadirissa ovat korkeata luokkaa.

”Tunnen oloni mahtavaksi. Pelini on kohdallaan, nyt vain on päästävä takaisin parrasvaloihin. Jos annan asioiden tapahtua ilman suurempaa numeroa, saan toivottavasti nauttia viikonloppuna menestyksestä”, Canizares sanoi.

Toisena oleva Seve Benson jahtaa Canizaresia lyönnin päässä. 27-vuotias britti on voittanut urallaan kolme turnausta Challenge Tourilla, mutta täysosuma pääkiertueella puuttuu vielä.

Ensimmäiset yhdeksän reikää 30 lyönnillä hurjastellut Rafael Cabrera-Bello ei saanut kierroksen jälkipuolella itseään samanlaiseen vauhtiin. Kolmen joukkoon noussut Cabrera-Bello on kärkeä neljä lyöntiä jäljessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje