[10][12]

[10][12]

Ilonen kymmenentenä Mallorcalla

Gregory Bourdyn kortissa keskimäärin joka toinen reikätulos oli birdie. © Getty Images

Suomen ET-pelaajat Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen aloittivat tyylikkäästi Mallorcalla käynnistyneen Euroopan kiertueen turnauksen. Heistä parhaiten Ilonen, jonka tulos 68 oli kaksi lyöntiä alle Pula Golf Clubin kentän parin. Se oikeuttaa kisassa jaettuun kymmenenteen sijaan.

Ilonen oli kierrostaan 12 reiän jälkeen tilanteessa -3, mutta seuraavalla tullut bogi pudotti hieman hänen sijoitustaan. Lahden Golfin kasvatti on pelannut Mallorcan turnauksessa kaksi kertaa aiemmin, mutta molemmilla kerroilla pelit ovat päättyneet karsiutumiseen.

Ilonen aloitti mainiolla kenttäpelillä, viheriöillä hän kuitenkin missasi kaksimetrisiä birdieputteja. Käänne parempaan tuli viidennellä (par-5) reiällä.

”’Minulla oli 79 metriä matkaa kolmanteen lyöntiin. Pallo lensi ohi lipun, mutta tuli spinnillä reikään ja tein eaglen. Seuraavalla ( par 4, 325 m) avaukseni päätyi viheriön etureunaan, josta tein kahden putin birdien”, hän sanoi.

”Peli ei ollut takaysilläulosmenon veroista. Sain onnekseni tehtyä viheriön ulkopuolelta hyvillä chipeillä ja puteilla tarvittavat parit. Lopputulokseen voin olla tyytyväinen. Peli oli kokonaisuutena hyvää, mutta ei suinkaan parasta mahdollista.”

Kakko ja Korhonen pelasivat torstaina kumpainenkin tuloksen 70. Kakon tulosta muokkasivat kolme birdietä ja kolme bogia, Korhosen tehdessä molempia yhden vähemmän. Par-tuloksella heltiää kisassa jaettu 29. sija.

Bourdylle kenttäennätys

Iberdrola Openin aloitti vauhdikkaimmin Gregory Bourdy, joka latoi ensimmäisellä kierroksella yhdeksän birdietä. Pulan kentän uudella ennätyksellä (63) heltiää lyönnin johto toisena olevaan Danny Willettiin.

”Minulla on todella hyvä fiilis, ja pidän tästä kentästä. On aina hienoa olla kenttäennätyksen haltija”, Mallorcan kisan vuonna 2007 voittanut Bourdy sanoi.

Ranskalainen ei ole käynyt Son Serverassa voittonsa jälkeen: ”Täällä ei ollut kisaa kahteen vuoteen, ja viime vuonna oli vaikeata saada lentoaikatauluja sopimaan.”

Willett sai seurata Bourdyn pelikaverina kenttäennätyksen syntyä, mutta jäi siitä itsekin vain lyönnin päähän. Britti on sijoittunut Euroopan kiertueella jo 17 kertaa top-teniin, mutta uran avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään.

Pitkästä aikaa kisatapahtumissa oleva Darren Clarke ja Matthew Nixon jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 65.

”Pituuskontrollini oli kohdallaan ja löin hyviä wedgejä. Tauko teki hyvää, sain vähän nollattua ajatuksia”, ET:llä viimeksi vuonna 2008 (KLM Open) voittanut Clarke sanoi.