5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen kuusi lyöntiä kärjestä Ranskassa

Christian Nilsson otti paalupaikan Ranskan avoimissa. Hänen toistaiseksi ainoa ykköstilansa on maan toisesta ET-kisasta, Aa St. Omer Openista © Getty Images

Mikko Ilonen pelasi tuloksen 71 (par) Ranskan avointen mestaruuskisojen avauspäivänä Pariisin Le National-kentällä. Aamupäiväkierros käynnistyi ja päättyi birdiellä, joita kertyi kuten bogejakin kolme.

Eroa kisaa johtavaan Ruotsin Christian Nilssoniin on kuusi lyöntiä.33-vuotias voimanpesä ei ole koskaan pelannut majorissa. Ranskan avoimissa paras viiden parhaan joukkoon sijoittunut saa kortin Royal Lytham & St.Annesin kentälle. Nilssonia vahvempi ruotsalaisehdokas kärkitaistoihin on Henrik Stenson, joka avasi myös lupaavasti tuloksella (-3).

Walesin avoimet voittanut Thaimaan Thongchai Jaidee (-5) jatkaa hyviä esityksiään Euroopassa, jossa hän on päässyt kuluvalla kaudella jatkoon kaikissa kuudessa aiemmassa kisaissaan. Monet tähdet horjuivat kierroksensa aikana. Lee Westwood (-1) oli kierrostaan jo neljä yli, mutta hän onnistui kääntämään laivansa kurssin. Martin Kaymer sai tuloksekseen +2, sunnuntaina Royal Portrushin kentällä juhlinut Jamie Donaldson +5, Miguel Angel Jimenez sekä Retief Goosen +6.

Mikko

Mikko Ilonen on ennen Ranskan avoimia WR:lla 337:s &copy Getty Images

Ilonen on pelannut kaudella 13 kisaa ja päässyt seitsemän kertaa viikonlopun kierroksille. Ruotsin ja Irlannin menestykset ovat lyhyessä ajassa nostaneet häntä World Rankingilla yli 200 sijalukua ylöspäin.

”Se oli kelpo avauskierros, vaikka itsestä tuntui,että kentälle jäi muutama birdie. Ensimmäisellä yhdeksiköllä löin kahdesti veteen, mutta selvisin bogeilla.Griinit ovat pehmeän puolella, mutta avauksista tämä kenttä käynistyy. Pitää olla väylällä, ja joissain kohden tiiauspaikalla kyllä väkisinkin ahdistaa,’Ilonen kertoi. Perjantaina hän pelaa iltapäivällä kello 15.30 Suomen aikaa. ”Alle 70 lyönnin pitäisi tulos toisena päivänä painaa, sellainen on juuri nyt olo”, hän jatkoi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje