16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen karsiutui,Bradley Dredgen johto pitää

Bradley Dregdge on ollut neljä kertaa ET:n rahalistalla 25:n ensimmäisen joukossa © Getty Images

Mikko Ilonen karsiutui neljännen kerran peräkkäin ET:n kisassa pelattuaan Munchenissa tulokset 73-73.

-Lyönti ei ollut parhaimmillaan , varsinkin avaukset olivat vaikeita. Väsynyttä menoa vaikka yritystä varmasti oli. Otin kolme puttia ensimmäisellä reiällä, kolmannella missasin lyhyen birdieputin. Kun ulosmenossa tuli vielä pari bogeyta, hävisivät mahdollisuudet. Iloinen olen siitä, että pelasin ryhdikkäästi loppuun, kierroksen viimeisillä reiílllä tuli kolme birkkua, Ilonen summasi kauden 15:n kilpailunsa joka oli samalla kevätkauden päätös.

Takana on 15 kilpailua ja kaksi karsintaa joissa on tullut kolme top-ten sijoitusta sekä paikka US Openiin. Rahassa mitattuna Ilosen saavutukset ovat keskikesää rajapyykkinä pitäen uran toiseksi parhaat, vain kausi 2007 ajaa edelle.Ilonen on tienannut 233.000 euroa, ennen viikonloppua hän on rahalistan 59:s.

– Pienen loman tarpeessa tässä on raskaan US Openinkin jälkeen. Vietän nyt viikon Suomessa ja palaan kisakentille Skotlannin avoimissa, Ilonen kertoi.

Loch Lomondissa pelattava kisa tarjoaa ohuen mahdollisuuden päästä mukaan St.Andrewsiin ja British Openiin. Kisan paras pelaaja jolla ei pelioikeutta ole, tulee sellaisen saamaan.

Bradley Dredge on tehnyt kahden kierroksen aikana kolme birdietä ja johtaa tuloksella 13 alle. Nimimiehistä karsiutuivat Ernie Els ja Sergio Garcia jonka mahdolisuudet päästä Ryder Cupiin tuntuvat juuri nyt varsin pieniltä.

Teemu Tyry

1.pv.

Kärkitulokset ovat odotusten mukaisesti varsin kovia Golfclub Munchen Eichenriedin kentällä. Tuloksella 64 johtaa, 156:sta pelaajasta yli puolet pelaa alle parín. Walesin Bradley Dredge oli avauspäivänä terävänä. Kuuden birdien lisäksi hän teki eaglen.Dredge on pelannut Touria varsin menestyksekkäästi jo 1990 luvun lopulta, mutta saavuttanut silti vain kakksi ykköstilaa. Voittoprosentti on taitoihin nähden varsin heikko, voittokoneeksi 37-vuotiasta konkaria on vaikea kutsua.

Mikko Ilonen lähti päivään aikaeron vaikutuksen huomioiden pirteänä ja hyvin valmistautuneena.

-Olo oli sinällään hyvä, kuljin kuitenkin ensimmäisen yhdeiksikön lähes järjestään kentän oikeaa laitaa, karheikossa ja semiruffissa. Sinne suuntautuivat jopa monet lay-up tyyppiset rautakolmoset ja spoonit. Kierroksen jälkeen kävimme Retsin ( caddie Reginald Mokhosi) kanssa rangella. Hän toimi ”spielbergina” ja valmisti liikkuvaa kuvaa jonka avulla tein tiettyjä korjauksia lyönteihin. Ne alkoivat pysyä paremmin linjassa, perjantaina taistellaan tosissaan jatkopaikasta, Ilonen lupasi.

Lisäpontta uskolleen Ilosen sai viimeisen reiän suorituksestaan. Par-viitosella hyvän draivlin jälkeen toinen lyönti rautakolmosella päätyi kolmeen metriin.

”Eagleputti jäi niin vähän lyhyeksi kuin olla voi. Lounas olisi maistunut huomattavasti paremmalta mikäli tuo putti olisi uponnut, Ilonen maiskutteli tilannettaan valmistautuessaan fysiikkatreeniin jonka hän piti yhdessä valmentaja Pierre Johanssonin kanssa.

Eroa cut-rajaan on kaksi lyöntiä. Perjantaina Ilonen starttaa kierrokselleen kello 14.30 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje