27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen kärjen tuntumassa Abu Dhabissa

Mikko Ilonen starttaa perjantain kierrokselleen kello 6.20 Suomen aikaa © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen pelasi torstaina iltapäiväkierroksellaan tuloksen 70, kaksi alle parín Abu Dhabi Golf Clubilla. Eroa johtavaan Charl Schwartzeliin on kuusi lyöntiä.

”Pelasin varsin hyvin lähes koko kierroksen ajan. Iltapäivällä tuuli oli läsnä lähes jokaisessa lyönnissä, lähestymisiä oli tärkeä suunnata keskelle viheriötä turhien riskien välttämiseksi. Joitakin tiiauspaikkoja oli ihan järkevästi tuotu eteenpäin, alkuperäisillä paikoillaan ne olisivatkin olleet melkoisia monstereita. Nytkin joutui vetelemään lähestymisiä keskimäärin pitkillä mailoilla”, Ilonen kertoi.

Kierroksen huippuhetki tuli jo toisella reiällä, par-viitosella jossa Ilonen teki eaglen. ”Avauksen jälkeen matkaa oli 250 metriä viheriön eteen. Siitä hyvä puu-kolmonen kymmeneen metriin ja putti sisään. Tämä antoii hyvän alkuvauhdin kierrokselle”. Korttiin mahtui myös yksi tuplabogey.

”Löin väyläbunkkerista seitsemän metriä yli lipun karheikkoon. Edessä oli alamäkeä, otin hieman liian kevyesti, lyönti jäi lyhyeksi. Toinen chippi ja kaksi puttia”, Ilonen kertasi tapahtuneen.

Perjantaina Ilonen pelaa aamulla ( klo 6.20 Suomen aikaa). ”Tuulta on silloin oletettavasti iltapäivää vähemmmän. Lähtökohta on hyvä, peli mainiossa kuosissa ja kunnollinen harjoitusjakso takana,” Ilonen jatkoi. Edellisvuonna hän sijoittui upeasti 13:ksi pelattuaan päätöspäivänä loistotuloksen 66.

Charl Schwartzelin ote pitää

Charl

Talvikauden kuumimmaksi pelaajaksi ET:lla on noussut Etelä-Afrikan Charl Schwartzel. Torstaina hän teki yhdeksän birdietä ja eaglen.17 viimeistä kierrostaan hän pelannut yhteensä 69 alle parín, alla on voitto Johannesburgista. Muut kolme kisaa kotimaassaaan tuottivat sijat neljäs, toinen ja neljäs. 26-vuotias Schwartzel on ikäisistään ylivoimaisesti kokenein pelaaja Euroopan Tourilla. Käynnistynyt kausi on hänell jo yhdeksäs kokonainen. Jokin palanen on loksahtanut viimeisen reilun vuoden aikana kohdalleen, edistyminen on ollut erittäin nopeaa. Maailmanlistalla Schwartzel on jo 23:na.

Svinginsä ja nimenomaan putin kanssa talven aikana paljon töitä tekevä Padraig Harrington on lyönnin päässä.

”Havaitsin tilastoja tutkittuani, että olin PGA Tourin heikoimpia puttaajia kaudella2010, Harrington perusteli muutoksia joita hän on tehnyt suoritukseen sekä valmistautumisrutiineihin. Samaan hengenvetoon hän oma-aloitteisesti totesi, että ilman loistavaa puttaamista ja yhtä onnekkaasti sisään mennyttä chippiä tulos olisi voinut olla muutamaa lyöntiä korkeampi.

Maailmanlistan top-ten miehistä Graeme Mcdwell (66), Martin Kaymer (67) sekä Lee Westwood (69) ovat hyvissä asemissa, Phil Mickelson (71) sai aikaiseksi vain kaksi birdietä.

TEEMU TYRY

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje