[11][15]

[11][15]

Ilonen ja McIlroy tasatahtiin Portrushissa

Mikko Ilonen sai nauttia Irish Openin finaalipäivänä runsaslukuisesta yleisöstä. © Getty Images

Mikko Ilonen pelasi Irish Openin päätöspäivänä upean tuloksen 67. Tämä sinetöi Ilosen lopulliseksi sijoitukseksi Royal Portrushin kentällä pelatussa kisassa kymmenennen tilan. Samaan ylsi hänen pelikumppaninsa, maailmanlistan kakkonen Rory McIroy. Hän pelasi sunnuntaina 30 000 katsojan kannustamana, kotiyleisönsä edessä.

Ilosella oli ennen kolmea viimeistä reikää hyvä tuntuma terävimpään kärkeen, eroa kisan voittaneeseen Jamie Donaldsoniin oli tässä vaiheessa kolme lyöntiä. Valitettava bogi 16:lla pudotti hänet kolmannelta sijalta ja voittotaistosta. Ilonen aloitti finaalikierroksen terävästi, tehden kolme peräkkäistä birdietä rei’illä 2-4. Birdieitä kertyi ihanteellisessa säässä kaikkiaan seitsemän, bogeja kaksi. ”Tuloksentekeminen oli yllättävänkin hyvää, johtui kentän pehmeydestä ja sunnuntain tuulettomuudesta. Viheriöt pitivät ja lyönnit pystyi pudottamaan lipulle”, Ilonen selvitti olosuhteita. Pallolla katsojaa päähän ”Päivä oli tunnelmaltaanhieno, kuin olisi pelannut British Openin viimeisessä ryhmässä. Toinen bogi syntyi 16:lla osuttuani avauksella bunkkeriin. 17:llä toinen lyöntini karkasi oikealle erästä naista päähän. Siitä tuli hetkeksi huono olo. Tein tulosta koko viikon ajan varsin hyvin. Täällä olisi kyllä ollut ongelmissa, mikäli lyönti ei olisi kulkenut. Tästä on hyvä jatkaa torstaina käynnistyvään Ranskan avoimeen mestaruusturnaukseen.”

Ilosen ja McIlroyn kanssa kymmenettä sijaa jakoivat Francesco Molinari, Simon Dyson sekä PaulWaring. Top 10 -sijoitus oli hänelle toinen perättäinen ET:llä pelaamissaan kisoissa, Ilonen oli kesäkuun alkupuolella kolmas Tukholmassa.Palkintorahaa hän kuittaasi Pohjois-Irlannissa 33 900 euroa, kokonaisansiot 177 000 euroa oikeuttavat rahalistalla sijalukuun 76:s.

Seuraavissa kilpailuissa Ranskassa ja Skotlannissa on tarjolla yksi paikka British Openiin parhaalle pelaajalle, joka yltää viiden parhaan joukkoon, eikä vielä omaa pelipaikkaa kauden kolmanteen majoriin.

255:s turnaus toi voiton

Työvoitto. Jamie Donaldsonin sinnikkyys palkittiin komealla tavalla.  &copy Getty Images

Työvoitto. Jamie Donaldsonin sinnikkyys palkittiin komealla tavalla. &copy Getty Images

Jamie Donaldsonin pitkä piina päättyi sunnuntaina hänen voitettuaan uransa ensimmäisen turnauksen Euroopan kiertueella. Walesilainen joutui pelaamaan 255 turnausta, kunnes täysosuma osui kohdalle Pohjois-Irlannissa pelatussa Irish Openissa. Donaldson oli turnauksen kiistaton herra ja hidalgo. Hän pelasi kisassa ainoana jokaisen kierroksensa alle 70 lyönnillä.

Donaldsonilla ei ollut kisassa hädänpäivää, vaikka kakkosella triplan tehnyt Anthony Wall hyvin loppua kohden kirikin. Wall, Rafael Cabrera-Bello ja Fabrizio Zanotti jakoivat Royal Portrushilla kakkostilaa neljä lyöntiä Donaldsonille hävinneinä. Donaldson päätti kierroksensa upeaan birdieen ja pelasi finaalipäivänä mestarin arvolle sopivasti turnauksen parhaimman kierroksensa.

Mikael Lundberg ja Mark Forster (-13) jakoivat Irish Openissa viidettä sijaa. Kymmenen joukkoon mahtuivat myös David Drysdale, Lee Graig ja Padraig Harrington (-12).

Turnauksesta 330330 euroa tienannut Donaldson nousi ET:n Race to Dubai -listalla sijalle 21. Hän tulee siirtymään myös maailmanlistan maanantaisessa päivityksessä 100 ensimmäisen joukkoon.

Jamie Donaldson pähkinänkuoressa:

Ikä: 36 Syntymäpaikka: Pontypridd (Wales) Asuinpaikka: Macclesfield (Englanti) Mitat: pituus 180 cm, paino 79 kg Lapset: Max (s. 2012) Harrastukset: kaikenlainen urheilu Ammattilaiseksi: v. 2000 Kaudet ET:llä: v. 2007 lähtien Voitot ET:llä: 1 Kotisivut: www. jamie-donaldson.com