25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Hyvärit juhlivat Ilmarisen kiertueella

Ilmarinen Ladies & Gentlemen Tourin voittajat Birgitta ja Vesa Hyväri keskellä. Kilpailunjohtaja Hannu Paunela vasemmalla, Kaj Horsma oikealla.

Ilmarinen

Pari-ja joukkuekisoissa tunnelma tiiivistyy jos mahdollista yksilökilpailujakin enemmän. Tämä havaittiin positiivisella tavalla Ilmarinen Ladies & Gentelemen Tourin finaalimatkalla Belekissä. Kotimaan kuuden alkisan voittajat saivat palkinnokseen viikon finaalimatkan, majoituksen ja ruokailut Sirene hotellissa ja pelit kilpailuineen Pasha-ja Sultan kentillä, joista jälkimmäinen isännöi tulevan vuoden syksynä amatöörien MM-kisoja.

Kahden harjoituspäivän jälkeen kisa käynnistyi Pashan kentällä joka on näistä kahdesta lyhyempi, ja varsinkin naisille vain vajaan 4400 metrin mittaisena kohtuullisen helppo scoorattava.

Pelimuoto oli alkukisojen tapaan tasoituksellinen best-ball kahden kierroksen mittaisena. Toisella kierroksella pelattiin isojen kisojen tapaan käännetyssä paremmuusjärjestyksesssä. Voitosta pelasivat päätöspäivänä käytännössä parit Veijo Ruuskanen & Jukka Kokkonen, Vesa & Birgitta Hyväri sekä Bengt & Maija Tuores.

Ilmarinen

Pirkanmaalla asuvat ja Pirkkala Golfia edustava Hyvärin aviopari nousi lopulta voittoon yhteispistein 41+40.

”Tämä oli varsin jännittävä ja mukaansatempaava kisa. Muiden finalistien kanssa oli hauskaa kanssakäymistä kentällä ja sen ulkopuolella koko viikon ajana. Birgitta meidän pisteistä toi varmasti 80 prosenttia. Minä avitin sen minkä kykenin. Toisella kierroksella upottamani pitkä putti kympillä oli varmasti yksi ratkaisevista hetkistä,” luonnehti Vesa Hyväri tapahtumia.

Ruuskanen ja Kokkonen sijoittuivat toisiksi, Tuoreksen aviopari kolmansiksi.Voittajat saivat kristallivaasin lisäksi Taylor Maden draiverit, myös muut finalistit palkittiin hyvillä tavarapalkinnoilla juhlaillallisella.

”Viikko oli hyvin onnistunut. Resort-aluettahan tämä Belek on. Vaikea tiedostaa sitä että on Turkissa, mutta pelaamaanhan tänne tultiinkin. Alkupäivien sateetkin väistyivät, järjestelyt toimivat mainiosti. Ja voiton kanssa on aina mukava palata kotiin”, Birgitta Hyväri säesti.

Hyvärit ovat pelanneet golfia vasta muutaman vuoden. He kävivät kaudella 2006 peruskurssin Katinkullassa, aloittamisen jälkeen liittyivät Hattula Golfiin ja ovat nyt osakkeenomistajia Pirkkala Golfissa.Alkukilpailun he kävivät voittamassa Koski Golfissa.

Vesan tasoitus on 13,5, Birgitan 22,6. Paneutumisesta lajiin kertoo kierrosten määrä joka on noin 70.

”Talvikaudella harjoittelemme Tampreen Käyttöauto Greenilla. Seuraavalle vuodelle jäi paljon parannettavaa, tässä lajissa voi aina oppia uutta. Ja se on varmaa, että lähdemme varmasti hakemaan menestystä ja finaalipaikkaa myös seuraavan Ilmarinen Ladies & Gentlemen Tourin käynnistyessä”, voittajapari lupasi kotimatkan käynnistyessä.

Ilmarisen kiertue oli yksi kahdeksasta joita Golfpiste operoi kaudella 2011. Ladies & Gentlemen Tourin matkoista ja osittain paikallisjärjestelyistä Belekissä huolehti Detur ja sen eläkkeelle pikkuhiljaa siirtyvä golfmatkailun ”grand old man” Kaj Horsma.

”Belek on noussut reilun vuosikymmenen aikana laadukkaaksi ja suosituksi kohteeksi. Kentät ja hotellit saavat aiheestakin kehuja, suurin haaste on peliaikojen varaaminen, ne ovat ilman ennakkovarauksia todellakin kiven alla”, Horsma tietää.

Seuraavassa Golfpisteeen vuonna pyörittämien 2011 kiertueiden voittajat sekä nettisivustot, joista löydät lisätietoja:

1.Ilmarinen Ladies & Gentlemen Tour

Voittajat: Birgitta ja Vesa Hyväri

http:// www.ilmarinengolf.fi

2.Scandic Golf Tour

Voittaja: Jesse Broman

http:// www.scandicgolftour.fi/

Scandic

3.Vichy Ladies Golf Tour

Voittaja: Anne Kokko

http://www.ladiesgolftour.fi/

Anne

4.Finnmatkat World Tour

Voittaja: Jan Hautala

http:// www.finnmatkat.fi/worldtour

5.Audi Golf Tour

Voittaja: Marko Helén

http://www.auditour.fi

6.Audi Center Businessaamu

Voittajat: Assure Oy / Samuli Rantala ja Ari Hirvonen

http://www.businessaamu.fi/

7.Peugeot RCZ Cup

Suomen finaalin voittajat:

Avoin sarja: Juuso Ilkka ja Panu Palomäki

Kutsuvieras sarja: Kimmo Kemppi ja Saku Rautanen

www.peugeot.fi/rczcup

8.Volvo World Golf Challenge

Suomen maasarjan voittajat Jerry Brown ja O-P Miettinen

http://www.volvoworldgolfchallenge.fi/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje