18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hyiset olosuhteet kiusana Scottsdalessa

Bill Haas oli yksi viileän päivän onnistujista. © Getty Images

TPC Scottsdalen stadionmaiset katsomot olivat jälleen täynnä hurraavia katselijoita. Phoenix Open onkin eittämättä PGA Tourin suurin yleisöjuhla myös tänä vuonna, vaikka Arizonassa on parhaillaan hyvin kylmää. Juuri tästä syystä kilpailun lähdöt viivästyivät torstaina useilla tunneilla: aamulla lämpömittari oli selvästi pakkasen puolella, ja kenttä jäinen.

Kun pelaamaan vihdoin päästiin, ei elohopea noussut missään vaiheessa edes kymmeneen lämpöasteeseen. Pelaajat olivat kylmissään, mikä näkyi tukevasta vaatetuksesta. Pipot ja useat vaatekerrat olivat tarpeen, mutta kotiyleisön suosikin Phil Mickelsonin (-4) esiintyminen lyhythihaisessa paidassa herätti monissa hilpeätä huomiota.

Yksi johtopaikan jakavista pelaajista Tom Gillis (-6) sanoi pelanneensa joulun aikoihin jääkiekkoa Michiganjärvellä.

”Silloin oli kymmenen astetta pakkasta, mutta nyt tuntui kylmemmältä. Tietysti se johtui siitä, että kiekkoillessa tulee ihan eri tavalla liikuttua.”

Pelaajat yksi toisensa jälkeen muistelivat kokemuksiaan kylmästä ilmasta: ”Joskus nuoruudessani Minnesotassa yksi lukioaikainen kaveri mursi todella kylmässä säässä kätensä, mutta ei huomannut sitä kuin vasta kotonaan. Hänen kätensä olivat pakkasesta niin kohmeessa”, ahavoitunut Tom Lehman sanoi, ja jatkoi, ettei torstaina ollut liian kylmä pelata.

Lucas

Lucas Gloverin ulkoasu on kokenut melkoisen muutoksen. &copy Getty Images

Lehmanin tyytyväisyyden ymmärtää, sillä hän on Gillisin, Bill Haasin ja Jason Bohnin lisäksi yksi kuusi alle (65) pelanneista. Urallaan viisi turnausta voittaneen Lehmanin plakkarissa on myös Phoenix Openin ykköstila vuodelta 2000. Hän aloitti tammikuussa toisen kautensa Champions Tourilla sijoittuen Hualalaissa pelatussa kisassa toiseksi. 51-vuotiaan Lehmanin viime kauden tähtihetki osui Senior PGA Championshipin kohdalle: voitto oli hänelle ikäluokan major-turnauksissa ensimmäinen.

Torstaina kierroksensa loppuun saakka pelanneista top-kymppiin mahtuvat myös mm. Ben Crane (-5), Lucas Glover (-5), Jeff Overton (-4) ja Dustin Johnson (-4). Vaikeinta oli Camilo Villegasilla, joka pitää perää tuloksellaan 78 (+7).

Scottsdaleen on luvassa myös perjantaina pakkasaamu, joten sunnuntaina voidaan hyvinkin joutua turvautumaan kahden kierroksen urakkaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje