20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Himmerlandin hulabaloo alkaa – Golfpiste seuraa paikan päällä

Kuudestoista reikä on Himmerlandin ainutlaatuisen tunnelman ilmentymä. Kuva Getty Images

Kim Koivu, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja hakevat vauhtia Euroopan kauteen Tanskan ET-kisasta.

Made in Denmark. Tehty Tanskassa. Mutta miten? Sitä ihmettelee edelleen moni.

Nyt kuudetta kertaa pelattava Tanskan ET-osakilpailu, Made in Denmark, vetää European Tourin suurimpiin kuuluvat yleisöjoukot Himmerlandin väylien varrelle. Se on tehnyt niin heti vuonna 2014 pelatusta debyyttikilpailusta lähtien. Himmerlandin ilmiötä ei tarvinnut vuosikausia rakentaa. Se syntyi heti kerralla.

Made in Denmark palaa vuoden tauon jälkeen nyt takaisin Himmerland Golf & Spa Resortin kentälle, Jyllannin niemimaan pohjoisosiin. Viime vuonna kisa pelattiin etelämpänä lähempänä Århusia sijaitsevalla Silkeborg Golfin kentällä.

Golfpisteen tuottaja Sami Sarpakunnas seuraa Made in Denmarkia paikan päältä ja raportoi kisatapahtumista ja Himmerlandin tunnelmista päivittäin.

Himmerlandin ainutlaatuisen tunnelman keskipiste on kentän kuudestoista reikä, vain 116 metriä pitkä par-kolmonen, jonka tausta on kuin amfiteatteri. Griinin ympärille kerääntyy joka vuosi tuhansia ihmisiä ja tapahtumia riittää.

Reiällä on nähty useita hole in oneja, yksi kosinta, katsomossa vieriviä aaltoja ja lukuisia koskettavia hetkiä yleisön muistaessa pitkän uran tehneitä tanskalaispelaajia tai Euroopan Ryder Cup -sankareita. Valtavien suosionosoitusten lisäksi ääntä on pidetty muun muassa yleisölle annettujen kumiankkojen konsertilla.

Kilpailun tunnelma ja hyvää European Tourin keskitasoa oleva kolmen miljoonan euron palkintopotti houkuttelevat Himmerlandiin joukon nimekkäitä pelaajia. Mukana ovat muun muassa Lee Westwood, Thorbjörn Olesen, Thomas Pieters, Andy Sullivan sekä kilpailun voittoa viime vuodelta puolustava Matt Wallace.

Suomen ET-nelikosta mukana ovat Kim Koivu, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja. PGA Championshipissä viime viikolla pelannut Mikko Korhonen on kuukauden kilpailutauolla ja palaa töihin vasta juhannusviikolla Saksassa.

Golfpisteen tuottaja Sami Sarpakunnas seuraa Made in Denmarkia paikan päältä ja raportoi kisatapahtumista ja Himmerlandin tunnelmista päivittäin sekä verkkosivuillamme että Golfpisteen some-kanavissa.

Mielenkiintoista tietoa Made in Denmarkista tarjoilee myös Golfliiton Aarni Nordqvist kuluvan viikon Kisaviikko-podcastissamme, jonka voit kuunnella alta.

Lue seuraavaksi: Matt Wallace kuittasi Ryder Cup -paikan neljän englantilaisen uusinnassa?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje