Henri Satama ainoa parin alittaja Nordcenterin koleudessa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Henri Satama ainoa parin alittaja Nordcenterin koleudessa

Henri Sataman pelissä oli tuttua tehokkuutta heti FT-kauden ensimmäisellä kierroksella.

Finnish Tour -kausi lyötiin käyntiin rukkaset kädessä.

Hyisen kylmässä säässä pelattu Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden avauskierros oli pelaajilta enemmän ja vähemmän selviytymistaistelua kylmyyttä vastaan. Parhaiten päivän haasteet selätti Nurmijärven Golfklubin Henri Satama, joka oli päivän ainoa par-tuloksen alittaja 71 (-1) lyönnin kierroksellaan.

Sataman takana Joonas Granberg ja Lauri Ruuska pelasivat parissa, ja heidän perässään Mattias Varjun, Ossi Mikkola ja Sami Välimäki käyttivät kierrokseensa 73 lyöntiä.

Kymmenenneltä reiältä kierroksensa aloittaneen Sataman kierroksen kohokohta osui Nordcenterin Fream-kentän 18. reiälle, johon hän teki komean eaglen. Kärkimiehen peli oli muutenkin uomissaan.

”Löin aika hyvin palloa, eikä tullut kuin pari sellaista tosi huonoa lyöntiä. Muuten pidin pallon hyvin kehissä”, Satama sanoi.

Vain muutaman asteen plussalla ollut lämpötila ja raakana puhaltanut tuuli tekivät pelistä haastavaa, etenkin Nordcenterin rantaväylillä.

”Kyllä se kylmä ilma pallon lentoon vaikutti. Varsinkin vastatuuliväylillä sai lyödä aika isoa mailaa”, Satama kertoi.

Paluuta kilpagolfin pariin tekevä Joonas Granberg oli takkuilleesta puttipelistään huolimatta tyytyväinen avauskierroksen esitykseensä.

”Keli oli kuitenkin aika tiukka, siihen nähden pelasin ihan hyvin. Hyvää taistelua”, Granberg paketoi kierroksensa.

Myös Lauri Ruuskan kommentit kierroksen jälkeen olivat vahvasti positiivisen puolella. Svingiään uuteen uskoon talven aikana laittanut Ruuska näkee prosessin menneen oikeaan suuntaan.

”Hallissa se oli hyvällä mallilla, mutta aina kun tulee ulos, niin tulee vähän takapakkia. Mutta hyvään suuntaan ollaan menossa, ja tänäänkin missit olivat siellä, missä niiden pitikin olla. Ei tullut sellaisia tosi huonoja lyöntejä”, Ruuska jutteli.

Daniella Barrett pelasi perjantaina vahvan kierroksen.

Naisten sarjassa Aura Golfin Daniella Barrett otti ohjat pelattuaan kierrostuloksen 75 (+3). Barrettin peli kulki etenkin kierroksen jälkimmäisellä yhdeksiköllä, jonka hän pelasi komeasti kaksi alle parin. Päivän toiseksi parasta peliä esitti Ahvenanmaan Emma Lindman. Hänen kierrostuloksensa oli 76 lyöntiä. Koski-Golfin Krista Junkkari (77) täydentää kilpailun kärkikolmikon avauspäivän jälkeen.

Talvella kaksi kuukautta Uudessa-Seelannissa harjoittelemassa ollut Barrett oli tyytyväinen perjantain peli-ilmeeseensä.

”Oli ihan stediä peliä, ja takaysillä puttasin vähän paremmin kuin etuysillä. Myös tuuli rauhoittui hieman takaysin aikana”, Barrett analysoi päiväänsä.

Kilpailu jatkuu lauantaina.

Lähde: Audi Finnish PGA Golf Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje