Granbergin nousu jatkuu - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Granbergin nousu jatkuu

Joonas Granberg pelasi jälleen tasapainoisen kierroksen. Kuva: All Over Press

Joonas Granberg nousi toisen perättäisen 69 lyönnin kierroksen myötä 20:n joukkoon Indonesian Mastersissa. Granbergin sijoitus oli avauspäivän jälkeen 70:n huonommalla puolella, kunnes hän kohensi perjantaina asemiaan 47 pykälällä. Kokonaistilanteessa viisi alle oleva turkulaislähtöinen pelaaja majailee ennen finaalikierrosta sijalla 18; matkaa Top 5:een on vain kolme lyöntiä.

Granbergin kolmas kierros sisälsi neljä birdietä ja yhden bogin. Birdiestä kaksi tuli Royale Jakarta Clubin kentän ulosmenossa ja kaksi sisääntulossa. Päivän ainoan boginsa hän teki 15. reiällä.

Tilastollisesti Granberg löi palloa lauantain kierroksella tarkemmin kuin aikaisempina päivinä. Väyläosumastatistiikka näytti lukemaa 12/14, griiniosumia hänelle kertyi 13. Putteja Granberg otti perjantaiseen tapaan 29.

Aasian kiertueeseen kuuluvan kisan toinen suomalainen Kalle Samooja (+8) ajautui lauantaina varjojen maille. Tulos 79 sisälsi seitsemän bogia, joista kuusi tuli etuyhdeksikön rei’illä. Samooja on 54 reiän jälkeen sijalla 69.

Indonesian Mastersin johtopaikan nappasi Daisuke Kataoka (-11). Japanilaisen tulos 66 oli päivän parasta antia. Itävallan Bernd Wiesberger ja Etelä-Afrikan Ernie Els jahtaavat Kataokaa lyönnin päässä.

Korhosella pirteä esitys

Mikko Korhonen pelasi Montecchia Golf Openin kolmannella kierroksella tuloksen 67. Mainiosti sujunut päivä siivitti Korhosen tulosluettelossa sijalle 13. Eroa neljättä sijaa jakaviin pelaajiin on kaksi lyöntiä, joten nummelalaisella on päätöskierroksella paljon pelissä.

Korhosen lauantain kierros käsitti yhden eaglen, kolme birdietä ja yhden bogin. Hän kohensi tasaisessa kisassa viimeisen reiän birdensä ansiosta asemiaan kymmenen pykälää.

Korhosella onkesäkuusta 2011 alkaen loistava sarja ja kova prosentti jatkoonpääsyissä. Hän on pelannut 34 kisaa ja päässyt näissä 30 kertaa finaalikierroksille.

Ukkosen viivästyttämän kisan toinen kierros pelattiin loppuun vasta lauantaina. Muut suomalaiset Tapio Pulkkanen (69-72), Riku Mattila (72-70), Roope Kakko (69-73) ja Niklas Dahlgren (76-75) eivät selvittäneet Challenge Touriin kuuluvan turnauksen cut-rajaa.

Padovassa pelattavan kilpailun ylivoimaisessa johdossa on Brooks Koepka (-18). Espanjan Agustin Domingo ja Ranskan Edouard Espana ovat amerikkalaista viisi lyöntiä jäljessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje